Pàgines

Rio de Janeiro (I): El Corcovado

Rio de Janeiro, la segona ciutat més gran del Brasil i la que té més renom arreu del món, ofereix als visitants una mica de tot: platja, natura, història colonial, futbol, carnavals, festa...

El seu origen data del 1502 quan el navegant portugués Gaspar de Lemos entrà en la Bahia de Guanabara, l'1 de gener. Crient que havia arribat a la desembocadura d'un riu, el va anomenar Rio de Janeiro, que vol diur riu de gener.

La ciutat va ser fondada l'any 1564, per Estácio de Sá, en la zona d'Urca, i amb carrers irregulars era una ciutat d'estil portugués medieval. Va ser capital de Brasil de 1765 a 1960, ho deixà de ser amb la transferència de les seus federals a Brasilia.



Començarem a coneixer la ciutat, pel seus llocs més típics. Sortint del carrer del Cosme Velho, per anar al turó del Corcovado, parem a Largo do Boticário, una de les plaçes més curioses de la ciutat, amb unes cases d'estil colonial, construídes l'any 1946 i carrers empedrats. El nom és homenatge a Joaquim Luiz da Silva Souto, boticari de la familia reial que va morir en aquest lloc.



Sobre el Corcovado, a uns 700 metres d'alçada es troba la imatge més coneguda mundialment i que domina tota la ciutat: la estàtua del Cristo Redentor (1931), amb una alçada de 30 metres i 28 metres entre els seus braços i que pesa més de 1000 tones, sobre un pedestal de 8 metres on hi ha una petita capella dins.





La construcció sorgeix l'any 1921 a arrel de conmemorar el Centenari de la Independència de Brasil. El disseny final del monument és de Carlos Oswald i la execució de la escultura és de Paul Landowski. Per a coneixer més coses sobre aquest monument i d'on he tret les fotos de la seva construcció, podeu consultar-ho en la pàgina http://www.corcovado.org.br/






Millor pujar-hi en un dia asolellat, per a no perdre's les vistes. Des de la seva base es poden veure les platges, de la bahia de Guanabara, el Jardí Botànic, l'hipodrom, del Pao do Azuçar... La manera de arribar-hi pot ser mitjançant un trenet o per la carretera agafant alguna de les van (furgonetes) que fan aquest trajecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.