El mur de Berlín
(10/05) Què queda del mur? Doncs poca cosa. El troç més gran està en Mühlenstrasse, en el barri de Friedrichshain, entre el pont d'Oberbaum i la Ostbahnhof, amb uns 1.300 metres, que s'han convertit en l'East Side Gallery, transformat en una mena de galeria d'art que presenta murals pintats durant els anys 90 per artistes de tot el món
A llarg d'aquest troç de mur, de quasi quatre metres d'alçada, està totalment decorat per pintures, de diferents artistes, que fan referència a la divisió de Berlín i la seva posterior reunificació: escenes satíriques, reivindicatives, d'alegria davant la caiguda del mur...
Al final del mur, una botiga de souvenirs, on pots comprar troços ben petits del mur (si són reals o no, això es un altra cosa). Des d'aqui, es té una magnífica vista de l'Oberbaumbrücke, el pont Oberbaum, que creua el riu Spree i que separava durant la guerra freda els dos sectors de Berlín. Les dues torres estan basades en la torre gòtica de maón de Mitteltorturm en Prenzlau.
Spandau
D'aqui agafem el S-Bahn en Warschauer, i anem cap a Spandau, un dels districtes de Berlín. L'atractiu més interesant és la seva Zitadelle, un castell transformat en ciutadella sobre una illa en el riu Havel, que data del segle XII. La part més antigua que es conserva, després de les transformacions diverses, és la Juliusturm, una torre de 36 metres.
La majoria d'edificis i dependències que es conserven són del segle XIX, i en ells podem trobar diferentes col·leccions com el Museu d'Història de la ciutat i una exposició de canons, entre altres. El castell va ser famòs per la seva fundició de canons, i l'últim servei en actiu va ser durant les Guerres Napoleòniques.
Tornem al centre peatonal de Spandau, on dinem aprop de l'església de St. Nicholai. Després, cap al centre de Berlín, de nou.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.