Pàgines

La Festa Major de Gràcia (2012)


Un cop més, i després de l'absència l'any anterior, ens movem pels diferents espais i carrers engalanats (18 aquest any), un dels signes identitaris de la Festa Major de Gràcia, que aquest any es realitzà entre els dies 15 i 21 d'agost. L'autor del cartell d'enguany és obra de Marc Sala Castillo. Com a novetat, s'han eliminat les barreres arquitectòniques dels carrers adornats, per tal de facilitar la movilitat a tota la gent que es passeja per aquests carrers. També s'han facilitat la comunicació dels esdeveniments més importants per a discapacitats sensorials.



Sota una onada de calor que ha durat tots aquests dies, anem passejant pels diferents carrers i espais guarnits que han sigut:



Començem per la Placeta Sant Miquel i el carrer de Luís Antúnez, amb un tema que recrea un Paisatge d'una illa del Pacífic, amb palmeres, flors i ombrel·les (que ha aconseguit el 9è. premi).




En el carrer Berga, abelles gegants, fetes amb botelles de plàstic, i flors donen nom al tema de l'Eixam (8è. premi).





El primer premi, com ha sigut habitual en la majoria dels darrers anys, va ser pel carrer Verdi del mig, que ens porta al llunyà oest, el Verdi-West, amb les entrades franquejades per un fort i un poblat indi, amb la part central decorada com un saloon, amb unes cames mecàniques que ballen el can can. Els cactus estan fets amb llaunes...






La plaça Rovira i Trias s'ha convertit en un gran saló recreatiu, els Recreatius Rovira que homenatja als videojocs dels anys 80, com el Tetris, el Pac-man o Mario Bros (17è. premi).



Al costat de la plaça, el carrer de Joan Blanques, trobem tres escenaris diferents. En Joan Blanques de Dalt (Encarnació-Congost), com sempre fan el tema està dedicat a una cançó. Núvol de contes és una interpretació lliure de la cançó homònima de Santi Vendrell i que va aconseguir el 6è. premi i el premi especial a la il·luminació. Caminant pel carrer i mirant cap al cel, podrem veure núvols blancs difuminats amb colors que ús trasl·laden al vostre conte de fades.








En el tram Joan Blanques de Baix (Sant Lluis-Encarnació), amb el tema Aigua és vida, es pot trobar núvols, gotes de pluja, pous, fonts i flors, moltes flors que representen la vida que neix a partir de l'aigua (10è. premi).







En l'últim tram, Joan Blanques de baix de tot, el tema Bipolar recrea els dos pols terrestres, separats per una gruta d'estalactites. Va aconseguir el 7è. premi i el premi especial al millor detall artístic pels flocs de neu.





Sol i lluna és el tema del carrer Ciudad Real, un decorat format per fenòmens meteorològics com l'arc de Sant Martí, núvols, pluja, estrelles... (16è. premi)





Discs de vinil, cintes de K7, fotos polaroid... podem trobar en el carrer Perla, amb el tema TAPE-A TAPE-B. Tots ells, formats audiovisuals que han quedat obsolet en la societat d'avui, però no en el nostre record.





El carrer Puigmartí aconseguí el 13è. premi, amb Capsulines Ball, un complet envelat amb cortines, llums i complements fets amb milers de càpsules de cafè.





El carrer Fraternitat de Dalt (ETIS), amb el tema Dia i nit, és un decorat 2 en 1, en funció del costat del carrer des del qual es mirés. Amb 7.500 ampolles de plàstic tallades, aplanades, pintades i enganxades, la lluna dóna l'entrada a la mit, mentre que el sol, custodiat per colors taronges, vermells i grocs, deixa pas al dia (12è. premi).





En Ballem?, en el carrer Fraternitat de Baix (EFIT), ens evoca a un espai en el nostre imaginari, on la música n'és la protagonista. El camí musical s'inicia en una gramola gegant, endinsant-nos en un món de ball, on les notes i el pentagrama són el fil conductor que ens porta a conèixer les intimitats de tres ballarines (3er. premi d'aquest any, l'any anterior va aconseguir el primer premi).






El muntatge pas a pas del Cub de Rubik envolta tot el carrer Tordera, el famós joc inventat pel magiar Enro Rubik el 1974. Completament desmuntat en una de les entrades, mentre es va caminant pel carrer es va muntant fins trobar-lo perfectament resolt en l'altre costat (14è. premi).


El carrer Progrés ens trasl·lada al món imaginari de Star Wars, amb els seus personatges icònics com Luke Skywalker, la princesa Leia, Darth Vader, l'emperador, els ewoks i com no, els robots C3PO i R2D2, i diverses naus. Per situar-nos a la primera trilogia de La Guerra de les Galàxies, els veins del carrer han reutilitzat armaris abandonats al barri, diaris, fustes i filats de galliner (5è. premi).





Un dels guarniments més originals ha sigut el del carrer Llibertat, amb el tema Pasarel·la per Gaudir, on una llarga passarel·la donà la benvinguda a veïns i visitants, amb vestits fets de paper, càpsules de cafè i altres materials, complements i molts altres objectes relacionats amb el món de la moda (11è. premi).






La Plaça Vila de Gràcia ens convida al Circ, amb el seu ambient clàssic, amb la seva carpa, el domador de lleons, un gegantí elefant, pallassos i altres personatges (4rt. premi).





El segon premi va ser pel carrer Mozart amb la seva Fira de Freaks, inspirada en la película Freaks del director nordamericà Tod Browning de 1932, amb una desfilada d'extranys personatges de circ. També ha aconseguit els premis especials al millor sostre, innovació, reutilització de materials i cartells i el de millor entrada o sortida.



L'últim carrer és el de Camprodon, amb un tema ben apropiat per la calor que ha fet: la Gelateria Camprodon recrea una geladeria amb gelats, pols i cucurutxos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.