A l'arribar, vàrem passar per la oficina de turisme, on vam comprar una entrada combinada per a entrar als diferents monuments romans que hi ha, i que anirem comentant.
Seguim per l'Amfiteatre (80 d.C.), dotat d'una superfície de 136m de llarg per 107m d'amplada i 60 arcades sobre dos nivells que s'eleva fins als 21m. Ocupa el 20è lloc entre els grans amfiteatres, podent acollir fins a 20.000 espectadors. Fins a finals del segle V, es celebraren combats de gladiadors i escenes de caça. Avui en dia, també es fa servir com a plaça de braus. Es diferencia clarament la part vella de l'amfiteatre amb una part restaurada.
D'aqui, ens anem cap a les Termes de Constantí (s. IV), a la vora del riu Roine. Aquest edifici alterna maons i petits morrells d'argila, articulada sobre una àbside semicircular il·luminar per 3 altes finestres. Es pot distingir les sales calentes, les piscines i el mecanisme de l'aire calent.
Una mica apartat del centre, es troba Les Alyscamps, del segle IV, una necròpoli romana que més tard es torna en el priorat de Saint-Honorat en l'any 1040 i etapa obligatòria de la peregrinació a Santiago de Compostela. El passeig, amb nombrossos sarcòfags, van ser immortalitzats pels artistes Van Gogh i Gauguin.

També destaca, encara que nosaltres no els vam veure, els criptopòrtics, formada per tres galeries subterrànies i que aguantaven els ciments del foro romà.
Els museus acaben de complementar la riquesa cultural i artística de la ciutat, conservan algunes de les restes arqueològiques més preuades de França. Més informació en http://www.tourisme.ville-arles.fr/es/a2/a2.htm
A les afores d'Arles, hi ha l'Abadia de Montmajour, del segle X. Ens anem, per la tarda, cap a Aix-en-Provence...
la citat de arles es molt maca.
ResponEliminaHi hem anat amb el institut a primer d'eso i m'ho he passat molt bé.
Marc Vicedo.
posdata:
disculpeu les faltes. Visca ies ronda
Tant la ciutat com tota la zona de la Provença ho és de maco. Val la pena vistar-ho.
ResponElimina