Mentre fem temps per dinar, seguim passejant pels seus carrers i caves. Pel seu passeig fluvial, on hi ha rèpliques de barques velles, i poder veure un millor perfil del casc antic de Porto.

L'església, de concepció centralitzada, està organitzada al llarg d'un eix, amb una nau de planta octogonal. L'austeritat i simplicitat de les façanes contrasta amb l'expressivitat del seu interior, on destaca un cor superior d'estil barroc i un cadirat tallat.
Les funcions conventuals s'extingiren en 1894, amb la mort de la última monja. Des de llavors, han passat diverses institucions, sempre dedicades a l'educació de nens.
Per dinar, provo la francesinha, un menjar típic i originari de Porto. Es una mena de sandwich amb pa, pernil, salxitxes de porc, carn, formatge, i tot cobert per una salsa de tomaca i cerveça.

També va ser la primera companyia en marcar les seves botes amb una marca de foc pròpia, garantint amb aquesta signatura la qualitat del seu vi (1805). Aquesta marca conté les inicials de George Sandeman & Co. També va ser una de les primeres companyies a rotular i publicitar els seus vins.
La visita es comentada per una guia que va vestida de la mateixa manera que O Don. Ens explica una mica de la història de les bodegues i de l'elaboració del porto, que el podem trobar en Jerez de la Frontera, i en les zones lusitanes del Douro (Cima-corgo) i evidentment en la mateixa Vilanova da Gaia. També veiem els vins especials que són coneguts com a vintage, i que es tracten de collites extraordinàries que es donen en anys determinats...

Després de la visita, tornem cap a l'hotel a agafar les maletes, i agafar el tramvia que ens durà a l'aeroport i donar per finalitzat aquest viatge...
Hola,
ResponEliminaquina gràcia recordar el viatge que vaig fer a Porto fa uns mesos, arrel del vostre post... GENIAL!!!
Us deixo l'enllaç del meu bloc per si voleu llegir l'entrada que vaig fer de Porto.
http://malviatge.blogspot.com/search/label/Portugal
Una abraçada
http://malviatge.blogspot.com/
ResponEliminaM'agrada MOLT!!!