Pàgines

El Pais Càtar (IV): Narbona i Perpinyà

(16/05) Narbonne va ser fundada pels romans l'any 118 a.C. Va ser la capital de la província de la Gàl·lia Narbonesa. Durant la Edat Mitjana, el poder de la ciutat estava repartit entre l'arquebisbe i el vescomte.

Narbona

En el centre de la plaça de l'ajuntament, es pot veure l'antiga Via Domitia, que unia Itàlia amb Hispania. L'ajuntament ocupa el Palau dels Arquebisbes, un conjunt monumental format pel Palau Vell, les torres de la Magdalena i Sant Marçal, el Palau Nou i la catedral de Sant Just i Sant Pastor.

Narbona

La Catedral de Sant Just i Sant Pastor és principalment d'estil gòtic, amb unes torres que li donen aspecte de fortalesa, que van constituir part activa de la defensa de la ciutat en determinats moments de la seva història. Disposa també d'un claustre, que també es visitable.

Narbona

Narbona

Al costat d'aquest conjunt arquitectònic, hi ha el Canal de la Robine (1667-81), derivació del Canal de Midi, que travesa la ciutat pel centre.

De tornada cap a casa, fem la última etapa del viatge: Perpinyà, una ciutat estretament lligada amb la corona catalano-aragonesa. Destaca la Ciutadella i el Palau dels reis de Mallorca: un palau-fortalesa d'estil gòtic.

Perpignan

Al voltant del mateix es van construir uns jardins. Va ser edificat l'any 1276, per Jaume II, marcant la època daurada de la regió i de la ciutat, esdevenint capital del Regne de Mallorca, que comprenia les Illes Balears, els Comtats de la Cerdanya i del Rosselló, així com la senyoria de Montpellier.

Perpignan

Després de l'annexió francesa, el 1659 arrel del Tractat dels Pirineus, l'enginyer francès Sébastien Le Prestre de Vauban reforçà el sistema defensiu afegint fortificacions a l'exterior i a l'interior del recinte de Felip II.

Perpignan




També podem veure la Llotja de Mar, monument gòtic del segle XIV, seu del Tribunal del Consolat del Mar.




Per últim destacar, el Castillet, antiga porta de la ciutat i presó.

El Castillet de Perpinyà

El Castillet de Perpinyà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.