Pàgines

Una nit a l'Hotel W Barcelona

Mai haguèssim imaginat passar una nit a l'Hotel W Barcelona, conegut popularment com l'Hotel Vela per la seva aparença exterior, però l'atzar va fer que fos posible, gràcies al sorteig del concurs de la campanya 'Factura sense papers', celebrat el 2 de maig de 2012, on es premiava amb 20 estades per a dues persones a l'Hotel W Barcelona als clients d'Aigues de Barcelona que s'havien acollit a la campanya. Apart d'una nit d'allotjament, també s'incloia sopar, esmorzar i el circuit Bliss Spa.


Situat a l'inici del passeig marítim de La Barcelona, l'hotel oneja com la vela major d'un vaixell que navega per les aigues del Mediterrani, i s'ha convertit en una de les icones modernes de Barcelona. Hotel de cinc estrelles, amb 26 plantes que donen cabuda per a 473 habitacions i 67 suites, es gestionat per la cadena hotelera Starwood Hotels and Resorts i comercialitzat sota la marca W Hotels. Línies bàsiques, mobles blancs, decoració ratllant el minimalisme són característiques d'aquest hotal, que va dissenyar l'arquitecte Ricard Bofill Leví, i que s'inaugurà l'1 d'octubre del 2009.

Els treballs d'infraestructura van començar amb l'obertura d'una nova bocana que divideix el port de Barcelona en dues àrees: la civil i la industrial. El projecte original estava pensat per a allotjar apartaments de luxe, oficines i un hotel, però l'Ajuntament de Barcelona el va fer canviar per la seva altura que arribava a 160 metres, modificant-se sensiblement el seu ús final. Només es destinaria a hotel de luxe, i s'arribaria als 87,75 metres. El terreny on es troba l'hotel correspon a una zona guanyada al mar, realitzada amb un terraplenament amb l'aportació de materials diversos, procedents d'enderrocs i restes de construcció.



Amb la seva façana de vidre reflectant, el que permet que l'hotel vagi canviant de color en funció de l'hora del dia, el gratacels es situa de forma perpendicular al moll, i pràcticament des de totes les habitacions es poden gaudir d'unes magnífiques vistes de la ciutat i del Mediterrani.

El conjunt de l'edifici es pot dividir en dues zones diferenciades, que corresponen a una zona més àmplia de la la planta primera a la sisena i de la planta sisena a la última responen a la voluntat formal de l'edifici, totes elles destinades a habitacions.

W Barcelona ofereix als seus clientes el primer Bliss Spa d'Espanya, un referent del massatge corporal i els tractaments facials, i un restaurant sota la direcció del xef català Carles Abellán, que té la distinció d'una estrella Michelin. Dispossa també d'una piscina, petita això si, terraces per prendre el sol, solariums...

La decoració interior de l'hotel s'inspira en el fons del mar, utilitzant-se mobiliari baix, la paleta de colors, els pufs, les tauletes transparents, llums i florers semblen meduses, eriçons de mar, corals... Els colors utilitzats recorden a l'aigua, a l'arena de la platja i també els coixins i vinils de parets volen emular l'estructura del plàncton. El mobiliari i els elements decoratius tendeixen a ser baixos per a no interrompre les vistes a la ciutat i al mar.

El color vermell dels passadissos, així com el fet que tant l'ascensor com els passadissos siguin més foscos que la resta es per a què l'impacte de les vistes sigui més efectiu. Les parets del lounge, el restaurant i el bar són de tons clars que simulen els colors reflectits pel mar. El mobiliari juga amb les formes, inspirades en les onades del mar, amb acabats arrodonits que representen l'erosió causada per l'aigua.

Segons Marta de Vilallonga, dissenyadora d'interiors del taller Bofill, un dels grans reptes va ser ficar el llit extra gran emergint just al mig de l'habitació, mirant directament al mar, 'un somni molt seductor destinat al plaer, on el llit es converteix en el centre del món'. Per a aquest projecte, la dissenyadora es va inspirar en vivències de la seva infància quan passava les seves vacances en Cadaquès, petit poble de pescadors, on les seves cases i finestres estaven orientades a la bahia.


El projecte d'il·luminació de l'hotel ha estat realitzat per l'empesa bm lighting design, i en l'habitació percebuda com a espai de gaudiment dels sentits, la il·luminació es presenta amb quatre escenes: dia, nit, wow i bany. En aquests espais, s'ha tingut en compte la importància de les vistes, i per això no es troba cap focus en el sostre en els primers cinc metres de l'habitació i les lluminàries decoratives són totes amb direccionalitat del terra, assegurant la visió nocturna de la vista sense reflexos en la façana. Aquesta il·luminació baixa s'implementa amb una caixa de llum en el bany creant un espai de volum tipus llanterna.

Tot l'hotel està gestionat per un sistema de control que s'adapta a les funcions lumíniques les 24 hores del dia, fent un ús sostingut i adeqüat en cada moment.


(07/07/2012) Vam acudir a l'hotel després de dinar. Mentre ens preparaven l'habitació, ens conviden a unes begudes i uns snacks, que vam prendre tranquilament en el hall de l'hotel. L'habitació que ens va tocar no estava en una planta tant alta com haguessim desitjat. La ubicació tampoc va ser la millor, doncs ens va tocar la vista cap a la bocana del port industrial, però tampoc era qüestió de queixar-se. Les vistes segueixen sent magnífiques, i amb el llit al mig de l'habitació, com en el sofà que hi ha al costal dels finestrals, es gaudeix de molta tranquilitat.

Després d'estar unes hores al sol, tant en la platja particular de l'hotel com en la piscina (bastant petita per a un hotel amb tanta ocupació), vam provar el Bliss Spa i concretament el bany de bombolles. La filosofia de Bliss es que tant abans com després dels tractaments es pogui gaudir d'un entorn tranquil, relaxant i modern. Així, abans del tractament, s'accedeix a una zona de relax molt còmoda amb revistes, cava, te, begudes diverses i inclús brownies. En els vestuaris hi ha taquilles individuals, sabatilles, barnús... tot per a sentir-se com a casa.


El sopar el fèrem a l'hora que haviem reservat prèviament en el Restaurant Wave. El menjar, molt bo i de qualitat, no decepciona i vam sortir molt satisfets, per anar a continuació a prendre una copa en una de les diverses terrasses a l'aire lliure que hi ha al voltant de l'hotel.


També vam pujar a conèixer el Bar Eclipse, situat en la planta 26 de l'edifici, dissenyat per Isabel López Vilalta, i on les impresionants vistes sobre la ciutat i el Mediterrani és l'estrella.



A l'endemà, l'esmorzar el vam fer en l'altre restaurant de l'hotel: el Restaurant Bravo de Carles Abellán. Tipus bufet, hi ha de tot i destaca per la seva quantitat com per la seva qualitat. Dissenyat també per Isabel López Villalta, el menjador, funcional i elegant, disposa d'una terrassa amb vistes al mar.


I amb el check-out, acabavem la nostra estada a l'Hotel W...


Bibliografia i més informació en: ARQA - Hotel "W Barcelona" | Hotel Vela Barcelona - W Barcelona - Wikiarquitectura


2 comentaris:

  1. Hola, estic fent un treball, i m'agradaria saber-ne més, com podria contactar amb tu?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, pots usar el formulari de contacte que pots trobar en la mateixa pàgina web.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.