Després de deixar Antalya, visitar el museu de Mevlana en la ciutat de Konya i dinar en un caravanserail, a mitja tarda arribem a la Kapadokya (Capadòcia), una regió històrica de l'Anatòlia Central que agrupa vàries províncies actuals del pais, i on passarem els darrers dies del nostre viatge.
Aquesta zona destaca per la seva formació geològica única en el món que li dóna un caire de paissatge lunar, amb formes capritxoses que l'erossió ha creat durant milions d'anys, i suficientment dèbils per a què l'ésser humà construís les seves morades en la roca.

L'hotel que ens allotgem és el Nevsehir Dinler, a les afores de Nevsehir, capital de la província que porta el mateix nom, i ben ubicat i aprop dels llocs que hem de visitar els dies següents.
Dues excursions opcionals ens ofereix el guia per propers dies, per disfrutar-ne al vespre, a més del programa contractat: un és veure la dança dels dervixos (25€) i l'altra és un espectacle folclòric (30€). Gent del grup està interessat, però com no hi ha suficient gent interessada en anar-hi, es suspén les dues excursions.
Dia 13 (Divendres 26/08/2011)
Es el dia en que farem una de les activitats més recomanades i comentades a fer en la Capadòcia: pujar en globus i veure part de la regió des de dalt del cel. Ens aixequem a les 5h i és una experiència inolvidable que expliquem en el següent enllaç En globus per la Capadòcia.
Tornem a l'hotel a les 8h per esmorçar, i sortir a les 9h en autocar cap a la Vall de Pasabag, un indret on domina les xemeneies de fada en forma de fong, i on tenim 1 hora de temps lliure per donar un tomb.
Abans de dinar, fem una aturada en la Vall de Devrent, més coneguda com la Vall del Camell o de la Imaginació per les seves formacions rocoses amb semblança d'animals i altres figures.
Seguidament, tornem a l'autocar i a pocs quilòmetres, un altra de les grans atraccions de la Capadòcia: Göreme, un museu a l'aire lliure amb les seves esglésies cristianes excavades en la roca.
Abans de tornar a l'hotel, fem una última parada a Uçhisar, un altre poble on destaca el seu castell inmens de roca. Per tenir poc temps, només podem fer un tomb pels voltants del castell i veure més formes curioses de les roques a les afores del poble.
Arribem a l'hotel bastant aviat, en comparació amb els altres dies, i baixem a la piscina, però ens trobem que l'aigua està molt gelada, ja que es troba mal ubicada, ja que tota la tarda no li dóna el sol, i combinat amb que les temperatures són més baixes en aquesta regió. Després de sopar, i amb una son que ens persegueix a la gent que ens hem aixecat aviat per fer l'excursió en globus, acabem el dia gaudint de la victòria del Barça per dos zero al Porto, i aconseguint així la seva quarta Supercopa Europea de futbol.
Dia 14 (Dissabte 27/08/2011)
Sortim a les 9h de l'hotel cap a un centre artesanal de joies, el Göreme Onyx. Com els anteriors cops, aquesta visita és un simple pretext d'intentar-te vendre productes. Hi ha diferentes sales, i gairebé un venedor per persona del grup t'acosa per a què compris algo.
Abans de dinar parem en un mirador on podem admirar la Vall dels Caçadors, anomenat així perque la majoria dels habitants es guanyaven la vida caçant. Les vistes són espectaculars.
Dinem en el Kaya Hotel d'Uçhisar, en un restaurant tipus bufet, i amb un balcó que fa de mirador de la Vall dels Coloms.
Ens tornen a deixar als voltants del castell d'Uçhisar, i amb una hora que tenim de temps lliure, pugem adalt, i poder veure l'àrea que l'envolta des d'una vista previlegiada.
Tornem cap a l'hotel ben aviat, i després de descansar una mica, donem un tomb amb altres companys del grup, per Nevsehir.
Dia 15 (Diumenge 28/08/2011)

Index de Turquia
Entrades ampliades dels diferents llocs:
La Vall d'Ilhara
En globus per la Capadòcia
Les Valls de Pasabag i Devrent
Ortahisar
El Museu a l'aire lliure de Göreme
Uçhisar
Çavuşin
La ciutat subterrània de Yeralti Sehri
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.