En globus per la Capadòcia

Fer o no fer l'excursió en globus? Es un dels grans dubtes que tenen la gent que visita la Capadòcia. No és una excursió barata (a nosaltres ens va costar 150€), i si vas amb família, suposa una despesa addicional important. Deixant apart aquesta qüestió, i si no has pujat mai en globus, val molt la pena fer-la i veure l'espectacularitat de l'orografia de la regió des del cel.



El nostre guia contracta l'excursió amb l'empresa Anatolian Ballons. La nit anterior, abans de sopar, un empleat de l'empresa ve a l'hotel per apuntar les dades de la gent que han de venir a recollir i fer el corresponent pagament, que es pot realitzar en efectiu o amb tarjeta de crèdit, ja sigui en Euros o en Lires turques.



Ens aixequem a les 5h del matí, i unes furgonetes ens esperen a les 5:30h per anar a l'indret des del qual iniciarem l'experiència del globus, a pocs minuts de l'hotel. Quan hi arribem, molta gent ja està pels voltants, i mentre prenem algo per picar i beure una mica de cafè i/o te, podem veure el treball d'inflar el globus i tota la feina que realitzen desenes de persones per a cadascú dels globus que han de sortir diàriament.



Una vegada han acabat tot el procés, entrem dins del globus, la majoria dels quals estan construïts per una empresa d'Igualada. Dins de la cistella, hi ha diferents compartiments, on hi ha 3-4 persones en cada un d'ells, per evitar així moure's d'un lloc a altre, i poder estabilitzar el globus. Al mig hi ha el pilot, que ens indica unes mesures de seguretat i el que s'ha de fer a l'hora d'aterrar.



Ens enlairem, i durant gairebé una hora podem disfrutar d'un vol agradable en un dia sense gaire vent. Veure tot el cel envoltat de desenes de globus és un espectacle. La clau és no enlairar-se molt amunt, i poder veure de ben aprop el contorn de la Capadòcia amb els seus pobles, els seus castells, les xemeneies de fades. El pilot, amb gran perícia, ens apropa i allunya dels turons, i gairebé podem treure la mà i tocar els arbres i arbusts. Com indica la dita popular, més val una imatge que mil paraules, i seguidament ús deixo una sèrie de fotos d'aquest moment...























Finalment, arriba l'hora d'aterrar. Des de minuts abans, ja es pot veure com vehicles amb remolc circulen per diferents camins i carreteres, i en funció del vent, buscar el mateix lloc on aterrar, en comunicació directa amb el pilot. L'ideal es fer-ho sobre el mateix remolc, per tal d'estalviar pujar la pesada cistella a ell. I així ho fem... sense problemes aterrem, i una pila de gent entra en acció per recollir el globus, mentre els turistes prenem algo, ens donen un diploma acreditatiu de l'excursió i on podem comprar fotos, si així ho desitgem, que ens han fet a l'inici.


Tornar a Turquia
Tornar a la Capadòcia

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.