Capadòcia. Les Valls de Pasabag i Devrent

La Vall de Pasabag

La Vall de Paşabağ vol dir literalment les Vinyes del Paşa (paşa és el grau militar de general en turc), i també se'l coneix com la Vall dels Monjos, pels nombrossos grups de religiosos que hi varen viure, i és el lloc on es troben les millors xemeneies de fades de la Capadòcia: una sèrie de cons coronats amb una mena de gorres punxeguts, en forma de fongs.






Al costat de la carretera hi ha una jandarma, una comissaria, en un dels edificis més originals que poguis veure algun dia. Està en una roca, i pot semblar que estiguis a l'Edat de Pedra dels dibuix animats dels Flinstones (Els Picapedra).





Anant pel camí principal podem arribar al lloc on es creu que va viure Sant Simeó, per dedicar-se a una vida de meditació i penitència. Això va atraure a molts seguidors que es varen instal·lar al capdamunt de les xemeneies de fades, per portar una vida de recollument espiritual.







També podem pujar per alguns dels turons que envolten la vall i veure el paissatge des d'una certa alçada.











La Vall de Devrent


La Vall de Devrent és també coneguda com la Vall de la Imaginació pel seu paissatge llunar amb les seves peculiars formacions rocoses, cisellades per l'erossió, que et fan veure i reconeixer diferents objectes i animals, a l'estil de la Ciudad Encantada de Cuenca.




Pot semblar que estiguem en un zoològic, fet per la naturalesa, amb serps, foques, delfins i el més identificatiu de la vall: un camell.










Tornar a Turquia
Tornar a la Capadòcia

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.