Viena. Un passeig per Hietzing

(09/01/2012) Comencem el dia donant una passejada pel districte de Hietzing, que es troba als voltants dels jardins i Palau de Schönbrunn. En l'època imperial, la noblesa pasava aqui l'estiu i posteriorment l'alta clase mitjana varen començar a viure aquí. Avui en dia, es respira l'aire d'una petita i tranquila ciutat.

Sortim de l'estació de metro de Hietzing, i creuant les vies del tramvia, anem cap al Pavelló Kaiser (1899), una estació de tren que es va construïr per a la família imperial quan venien a Schönbrunn. Va ser dissenyada per Otto Wagner, i es tracta d'un edifici blanc amb forma cúbica, serralleria verd i una cúpula de coure.





Tornant cap al metro i agafant el carrer Hietzinger Haupstrasse, on a l'esquerre ja podem veure els jardins de Schönbrunn, podem veure en el número 6 un edifici que data del 1901-02, on destaca l'àtic decorat amb querubins abraçats a les columnes.







Més amunt, hi ha l'Hotel Park, amb la seva façana de color ocre, com la dels edificis del palau de Schönbrunn.







En l'actual oficina de correus, hi havia el Kaiserstöckl (1770), el Pavelló de l'Emperador, on l'emperadriu Maria Teresa allotjava en vacances als ministres extrangers.





En l'Am Platz, hi ha una Columna de la Pesta (1730), al costat de l'església de Maria Geburt, construïda en el segle XIII i reformada en el XVIII. L'interior és barroca, i Maria Teresa solia venir quan estava en Schönbrunn. Davant de l'església, es troba una escultura del germa de l'emperador Francesc Josep, en Maximilià, que va ser durant molt poc temps emperador de Mèxic.










A prop hi ha un edifici neogòtic, seu del museu Hietzing Heimat, en l'exterior del qual es conserva l'últim fanal de gas de Viena.









En el carrer Trauttmansdorffgasse hi ha un munt d'edificis interesants, com la Villa Biedermeier, en el número 40.







En el número 27, hi ha la casa on va viure el compositor austríac Alban Berg (1885-1935).






Els números 48 i 50 són exemples antagònics de l'arquitectura vienesa de principis del segle XX.




L'estil Biedermeier és una corrent figurativa i estil ornamental que es va desenvolupar en l'època de la Restauració en l'Imperi Austríac i la resta de l'Europa Central. Dos exemples d'aquest estil, els podem trobar en els números 51 i 56 del carrer.





Al final del carrer, girant a mà dreta, a pocs metres, es troba una villa amb escultures tallades en la façana frontal, construïda entre els anys 1913 i 1915 per Josef Hoffman per al financer Roberto Primavesi.





Retrocedim, i arribem a una plaça, la Gloriettegasse, on en el número 29 de la Wattmangasse hi ha la Lebkuchenhaus (1914), la casa del Pà de Gengibre, anomenada així pel color torrat fosc de la seva decoració de majòlica.





Més amunt, en el número 9, hi ha la casa de Katharina Schratt, actriu i confident de l'emperador Francesc Josep durant els seus últims anys. Es diu que l'emperador venia fins aquí a esmorzar.





Pugem pel carrer Maxingstrasse, per anar al Parc Maxing, on a prop hi ha el cementiri on està enterrat l'arquitecte Otto Wagner i l'artista Gustav Klimt. Donem un tomb pel parc, ja en terrenys del Schönbrunn, que és cap on ens dirigim...






Tornar a Viena

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.