Bèlgica. Brusel·les (I)

(Del 22/11 al 25/11/2007) Bèlgica està formada per dues grans comunitats: al Nord es troba Flandes, que parlen el neerlandès i al Sud es troba Valònia, comunitat francofona. La capital de pais es Brussel·les, i és seu de les principals institucions de la Unió Europea.

Disposa de dos aeroports: el Charleroi, a 46km, i el més proper que és el l'internacional de Brussels-Zaventem, que es on varem aterrar, després d'agafar un vol amb la companyia Iberia. Disposa d'una estació de tren on agafarem un en direcció a la capital, la qual disposa de diverses estacions: Gare du Nord, Gare Central, i on baixarem, en Gare du Midi. L'hotel el teniem al costat mateix, l'Ibis Brussels Centre Gare du Midi.

El centre urbà gira al voltant de la Grand Place (Plaça Major), amb els seus edificis gremials i l'Ajuntament, sent un bon lloc per a començar a coneixer la ciutat. En aquesta època començaven a muntar el pessebre i l'arbre de Nadal.

L'Hotel de Ville (ajuntament), data del s. XV. En l'any 1840, es realitzà una nova restauració i es ficaren unes 230 estàtues que representen als ducs de Brabant, que governaren des de l'any 580 al 1564. Destaca la torre gòtica, al capdamunt de la qual es troba una estàtua de Sant Miquel, patró de la ciutat, vençent al drac. Donant un tomb, per la plaça, i cap l'esquerra de l'ajuntament ens trobem amb altres edificis importants com:

L'Etoile (la casa del Amman, justicier que pronunciava les sentències), Le Cygne (gremi dels carnicers, i on Karl Marx i Engels varen escriure el seu manifest del partit comunista), L'Arbre d'Or (seu del gremi dels cervesers i avui en dia hi ha el Museu de la Cervesa) i dues vivendes (de dreta a esquerra).


La façana d'aquesta casa, amb sis portes que donen accés a sis cases, està decorada amb una gran quantitat de cares de ducs; així es que se la coneix de forma equivocada com la Casa dels Ducs de Brabant.

Davant per davant de l'ajuntament, es troba la Maison du Roi, un edifici del s. XIII, encara que el rei mai va viure aqui. Avui en dia, es troba el Museu de la ciutat de Brusel·les. La resta de cases corresponen a diferents gremis com el dels flequers, engrassadors...



Ben aprop, i passejant entre diferents botigues de xocolata, gofres, cerveseries, arribem a una cantonada on ens trobem amb un dels símbols de la ciutat: el Manneken Pis, la estàtua d'un nen, de només 30cm, orinant en una petita pila. Disposa d'una gran col·lecció de vestits, i segons quin dia i hora s'hi vagi a veure-ho es pot tindre la sort de veure'l vestit.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.