Suances

Suances. Playa de la Concha
Suances és un municipi eminentment turístic desenvolupat al voltant d'un conjunt de platges que s'agrupen en la Punta del Dichoso, on destaca la de Los Locos, molt apreciada pels practicants del surf, i la de Tagle, que permet contemplar en els llargs capvespres d'estiu espectaculars postes de sol. Suances s'estén al voltant dels rius Saja i Besaya, que formen en la seva desembocadura la ria de Suances, també coneguda com San Martín de la Arena, i que conforma un port natural entre penya-segats en el qual historiadors situen el Portus Blendium, un port romà de gran importància comercial en la seva època.

Suances. La playa de los Locos
Platja de los Locos

L'entorn del far i el parc de la Punta del Dichoso, amb les defenses costera del Torco, conformen un lloc idoni per passejar i delectar-se de la brisa marina mentre es gaudeix d'una de les vistes més privilegiades de Suances.

Faro de Suances
Far de Suances


L'aspecte actual del far de Suances data d'una reforma de mitjan segle XX assemblant-se a un xalet, amb molt terreny, part d'ell enjardinat, i dins d'ell, encara romanen les restes de l'antiga bateria de Sant Martí, que defenia a la població de les invasions marítimes. El seu ús facilitava l'entrada a la ria i senyalitzava les cinc illes situades al nord de la Punta del Cuerno, i s'encén en 1863.

Suances. Punta del Dichoso
Punta del Dichoso


Suances. Punta del Dichoso
La Punta del Dichoso, molt a prop del far, és una petita península situada en l'extrem més occiental de la desembocadura de la ria de San Martín de la Arena. De morfologia àrida i de poca alçada, amb un una cima arrodonida, i unida a la costa per un pas estret e terra baixa coneguda com la Roca Blanca, fa que des de la seva situació privilegiada es tingui unes vistes espectaculars. Cap a l'oest, es pot veure gran part de la costa occidental de Cantàbria, amb els monumentals Pics d'Europa al fins, i cap l'est, tenim la marina que defensa el far, la ria de San Martín, i a l'altre costat de la badia, la platja dels Cavalls i la Illa dels Conills, enfront de la Punta del Cuerno.

Suances. Punta del Dichoso
Punta del Dichoso. Al fons, es poden veure els Pics d'Europa

Suances. Punta del Dichoso
Punta del Dichoso. Vista cap a l'Est


Anar a Uns dies per Cantàbria

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.