El Périgord

Aquest agost tocava fer un viatge d'una setmana almenys, després que l'any anterior no ho vam poder fer pel naixement de la nostra filla. En un primer moment vam pensar en fer els Castells del Loira, a França, un dels llocs que fa temps que volem anar, però vam considerar que era una distància massa llarga i pesada per recórrer en cotxe amb una nena d'un any. Teníem una mica d'informació sobre el Périgord, i diversa gent ens havien parlat molt bé d'aquesta zona que ens estalviava almenys un parell d'hores respecte l'objectiu inicial. Després de llegir diversos blocs i webs diverses, vam decidir-nos per conèixer aquesta zona.

La Vall del Dordogne des del Castell de CastelnaudEl Périgord forma part de la regió de l'Aquitània, a l'est de la ciutat de Bourdeaux, i més concretament en el departament de la Dordogne. En aquesta àrea, la duresa de la roca va obligar als cursos d'aigua a perforar sinuosos penya-segats en les coves dels quals es van instal·lar l'home prehistòric deixant la seva empremta en les pintures de Lascaux i en diversos jaciments prehistòrics que salpiquen la Vall del Vézère. Grutes de la regió amaguen altres tresors, nascuts de la infiltració de les aigües de la pluja en els seus terres calcaris: galeries subterrànies o avencs, com en Padirac. En Les Eyzies s'ha creat un món encantat de concrecions sorprenents.

Château de CastelnaudEl patrimoni arquitectònic tampoc es queda enrere amb esglésies romàniques, castells enfilats i edificis semi-fortificats que recorden les lluites franc-angleses per la conquesta d'aquestes terres, que no van ser incorporades al regne de França fins el 1453, i poblacions d'artesans i comerciants repletes de riques mansions com Périgueux i Sarlat-la-Canéda. Cal dir que des de la introducció del cristianisme fins a finals del segle XVIII, aquesta regió va ser un continu camp de batalla. Els anglesos lluitaren per l'Aquitània i van perdre la Guerra dels Cent Anys (1345-1453); després van venir les intermitents guerres de religió, en què els catòlics van combatre als hugonots (protestants francesos) amb una sèrie de massacres i de guerres de guerrilla.

I també destacar la extraordinària gastronomia regional, amb el foie gras i el confit d'ànec, les trufes i les nous al capdavant.

Què ens podem trobar pel Périgord?

Els quatre colors del Périgord
El Périgord està dividit, de cara als turistes que no pas geogràficament, en quatre parts a les quals se'ls ha assignat un color per característiques de les mateixes.

Mapa Périgord

El Périgord verd ocupa la mitja lluna septentrional del departament que deu el seu nom a la seva abundant vegetació, als seus nombrosos rius (Dronne, Isle, Auvézère, Bandiat...) i al seu ric patrimoni natural i històric. A la riquesa dels atractius naturals s'afegeix l'art romànic i els tresors arquitectònics que alberguen Brantôme i Saint Jean de Côle.

Château de Bourdeilles
El castell de Bourdeilles al costat del riu Dronne

El Périgord blanc, en el centre del departament i solcada per les valles de l'Isle i de l'Auvézère, es caracteritza per la blancor de la pedra local, molt apreciada pels escultors. En la seva capital, Périgueux, es troba l'antiga Vesunna que conserva vestigis gal·loromans i la catedral de Saint-Front, Patrimoni de la Humanitat en el marc del camí de Sant Jaume francès. A més, aquesta zona ofereix castells, pobles inoblidables i museus d'arts i tradicions populars.

Périgueux
Périgueux

El Périgord púrpura, que ocupa el sud-oest del departament, és terra de vinyes, amb denominacions d'origen com Monbazillac, Pécharmant i Montravel, i bastides i ciutats fortificades com Monpazier, Beaumont, Eymet... que recorden l'època d'enfrontaments entre anglesos i francesos a conseqüència de la Guerra dels 100 anys.

Vinyes del château de Monbazillac
Vinyes del castell de Monbazillac

I per últim, en la zona sud-est del departament, hi ha el Périgord negre amb la vall del Vézère, on es troben alguns dels jaciments més importants de la prehistòria europea amb jaciments paleolítics, coves i refugis naturals, i la vall de la Dordogne que discorre entre majestuosos farallons calcaris i boscos d'alzines i on es concentren importants monuments de l'Edat Mitjana i del Renaixement amb castells construïts sobre promontoris rocosos, pobles com Domme, Beynac i La Roque-Gageac, així com la seva capital, Sarlat-la-Canéda.

Sarlat-la-Canéda
Sarlat-la-Canéda

Un patrimoni excepcional amb més de 450.000 anys d'història

(Prehistòria) La vall del Vézère és Patrimoni de la Humanitat pels seus nombrosos jaciments prehistòrics. En Montignac es troba la cova de Lascaux, on es troben un dels conjunts més importants de pintures rupestres del paleolític pel nombre i la qualitat de les mateixes. Tancada al públic, algunes d'aquestes pintures es pot veure en una cova rèplica, com la cova d'Altamira, construïda en les proximitats.

En Les Eyzies de Tayac i municipis del voltant una concentració de jaciments constitueixen un conjunt prehistòric de primer ordre. I també en la vall del Vézère es pot trobar el Museu Nacional de la Prehistòria, un museu a cel obert, que conté la col·lecció paleolítica més important de França.

(Coves i avencs de cristal·lització) Sota la terra del Périgord podem descobrir i entrar en les cavitats del Gouffre, de Proumeyssac, les coves de La Halle, en Domme i del Gran Roc, en Les Eyzies de Tayac, així com la cova de Mexange, en Le Buisson de Cadouin, i la cova de Tourtoriac, a prop de Hautefort.

(1001 castells) S'han catalogat centenars de châteaux i molts propietaris han obert les seves portes al públic per a compartir el seu patrimoni. Un d'ells és el de Puygilhem amb influències de la Vall del Loira. A prop de la Vall de l'Auvézère, la silueta del castell d'Hautefort domina tot el seu entorn. El castell de Losse es reflecteix en les aigues del riu Vézère, al temps que el de Castelnaud, situat en la riba esquerra del Dordogne, s'erigeix enfront al de Marqueyssac, i al de Beynac, una impressionant fortalesa medieval. En el Périgord púrpura podem trobar castells de grans dimensions com els de Lanquais, Monbazillac i Biron.

Château de la Fleunie
Castell de La Fleunie

(Edificis religiosos) El monument més destacat de l'arquitectura monàstica és l'abadia de Cadouin, amb un claustre considerat una obra mestra del gòtic flamíger. Forma part del Camí de Sant Jaume francès, a l'igual que la catedral de Saint-Front en Périgueux.

Claustre de l'Abadia de Cadouin
Claustre de l'Abadia de Cadouin

(Poblets típics) Moltes ciutats medievals i pobles del Périgord destaquen per la seva bellesa i la seva autenticitat. Alguns d'ells pertanyen a la categoria Plus beaux villages de France (els pobles més bells de França) com Saint Jean de Côle, Saint León sur Vézère, Limeuil, Beynac, La Roque-Gageac, Domme, Belvès, Monpazier o Saint-Amand-de-Coly.

Beynac-et-Cazenac
Beynac-et-Cazenac

(Bastides) Durant l'Edat Mitjana, es van construir una sèrie de bastides, o ciutats noves, amb unes característiques urbanes i arquitectòniques pròpies. S'alcen a les dues ribes del riu Dordogne i van desenvolupar un paper important durant la Guerra dels Cent Anys. La joia d'aquestes bastides és Monpazier, fundada per Eduard I d'Anglaterra i que conserva gairebé en la seva totalitat el seu aspecte original amb plaça principal porticada, carrers perpendiculars i muralles. La més antiga i de construcció francesa és Villefranche du Périgord. Altres bastides importants són les d'origen anglès com Beaumont du Périgord, construïda en forma de H en record d'Enric III (pare d'Eduard I), Fonroque i Lalinde, a l'igual que les franceses Domme, Molières i Eymet.

Domme
Domme

(Ciutats d'interès històric-artístic) Entre les Villes d'Art et Histoire del Périgord destaquen Périgueux, capital del Périgord amb més de 2.000 anys d'història, des de Vesunna, l'antiga ciutat gal·loromana, fins a la ciutat medieval i renaixentista, amb gairebé 40 edificis declarats Monuments Històrics, que es va erigir al voltant de catedral de Saint-Fronte.

Périgueux. Vesunna
Périgueux. Vesunna

L'altra gran ville és Sarlat-la-Canéda, ciutat medieval que va néixer i créixer a l'empara d'una gran abadia benedictina d'origen carolingi. Molts dels seus monuments estan declarats d'interès històric, i els dissabtes pel matí el mercat anima els seus carrers amb infinitat de llocs que venen productes locals.

(Entorn natural) El Périgord està format per valls fèrtils que coexisteixen amb altres paratges molt diferents. Pel seu territori passa nombrosos rius, sent el més important el Dordogne, al qual s'han d'afegir el Vézère, l'Isle, l'Auvézère, el Dronne, el Bandiat, el Coly... que en el passat van desenvolupar un important paper en el transport de mercaderies i que ara s'usen per a l'oci amb passejos en gavarra, caiac, per a la pesca...

El riu Dordogne des del castell de Beynac
El riu Dordogne des del castell de Beynac

Dins del departament de la Dordogne i el de Haute Vienne es troba el parc natural del Périgord-Limousin, un paradís per a senderistes i amants de la naturalesa, amb una fauna i flora úniques.

També podem trobar desenes de parcs i jardins de diferents tipus, des dels més clàssics com els del Manoir d'Eyrignac, els d'estil francès del castell de Hautefort i els romàntics jardins de Marqueyssac, fins els més contemporanis com els Jardins de l'Imaginaire de Terrasson.

El nostre viatge

El lloc ideal on allotjar-nos segurament hagués sigut Sarlat-la-Canéda, però no vam trobar res que s'ajustés als nostres gustos i pressupost. A 30 minuts, una mica més al nord, es troba el petit poble de Montignac, famosa per tenir dins dels seus límits la cova de Lascaux, i finalment vam triar el complex de Résidence Lagrange Prestige Les Bastides de Lascaux, que ofereix 118 cases petites totalment equipades. De dos pisos, a la planta baixa hi ha el menjador i la cuina en un únic espai, i a la part superior una habitació (en el nostre cas 1) i el quarto de bany. També disposa de piscina, encara que no la vam utilitzar. El més costós va ser trobar el lloc doncs no està ben assenyalat, i l'adreça que ens va proporcionar el google maps no coincidia amb el lloc. Les úniques coses negatives de l'establiment van ser bàsicament dues: wifi de pagament, així com si no vols fer la neteja final de l'apartament, també s'ha de pagar.

Com hem vist, els llocs a visitar són innumerables, i els que vam veure són només una part. Vam sortir des de casa amb una sèrie de llocs imprescindibles per veure i una mica la planificació diària, tenint en compte la situació familiar (temes de coves i grutes ho vam deixar per un altre cop que anéssim, i en molts castells havíem d'anar en compte doncs el cotxet de la nena s'havia de deixar a l'entrada). Però, un cop allà, hi ha coses que es canvien i que deixes de veure o llocs que no tenies previst veure, les veus. De castells, valls, rius, granges d'ànecs i oques, vam veure una pila. En total vam fer una mica més de 2.100km i l'itinerari que vam fer va ser el següent:

(hem marcat per cada lloc una petita puntuació personal per si realment val la pena visitar-lo o no: *** Molt recomanable | ** Val la pena sempre que es tingui temps | * Prescindible, aprofitar per visitar altres llocs)

Dia 17/08/2015 (1) Sortim a primera hora del matí on parem a la Porta Catalana,per carregar a tope de gasolina (a França, el preu del litre és més car i val la pena fer-ho) així com esmorzar. Dinem en una àrea de servei passat la ciutat de Toulouse. Per aprofitar una mica el primer dia i abans d'anar cap a l'allotjament ens anem una mica més al nord per visitar el castell de Hautefort.

Castell de Hautefort (Hautefort) - Un dels pocs exemples de l'arquitectura clàssica en el Périgord i un dels castells més bells i amb més renom del sud-oest de França. Mescla defenses medievals i un cos clàssic edificat en el segle XVII, amb un parc d'estil anglès i jardins d'estil francès (Parking gratuït | Visita lliure | www.chateau-hautefort.com | Preu entrada: 9,50€ | ***).

Château de Hautefort


Dia 18/08/2015 (2) Jornada atapeïda en plena vall de la Dordogne i una de les zones on es concentren més punts d'interès turístic del Périgord negre, fet que es reflecteix en la quantitat de gent i circulació que vam trobar aquell dia, però que té l'avantatge de que tots els llocs estan a una distància molt curta, i que hi hagi magnífiques vistes des d'un lloc poden veure els altres. Aquell dia vam dinar en en el restaurant-brasseria Brasserie Panorama a l'entrada de Beynac-et-Cazenac, des d'on es té una panoràmica del seu castell.


Castell de Castelnaud (Castelnaud-la-Chapelle) - un dels castells més visitats de la regió i que allotja en el seu interior el Museu de la Guerra en l'Edat Mitjana. Ens va decebre una mica el seu interior tot i que la seva ubicació fa que es gaudeixin d'unes magnífiques vistes panoràmiques (Parking de pagament | Visita per lliure | www.castelnaud.com/fr/es.html | Entrada combinada amb els jardins de Marqueyssac: 16,80€ | **).

Château de Castelnaud

Jardins de Marqueyssac (Vézac) - visita dels jardins i del seu petit chateau. Són els jardins més visitats del Périgord i realment val la pena recórrer alguns dels seus 6km de camins ombrejats i amb magnífiques panoràmiques de la vall poden distingir els altres castells de la zona així com del poble de La Roque-Gageac (Parking gratuït | Visita per lliure | www.marqueyssac.com | Entrada combinada amb el Castell de Castelnaud: 16,80€ | ***).

Jardins de Marqueyssac

Castell de Beynac (Beynac-et-Cazenac) - Durant el segle XIX es van unir les poblacions de Beynac i Cazenac, situat en un precipici sobre el riu Dordogne que es va erigir sobre el seu imponent castell medieval, que ha sigut escenari de diversos films. El poble està inclòs dins dels Plus beaux villages de France i des de la seva riba es pot agafar alguna de les gavarres, així com passa en Domme, per passejar el riu i gaudir de la vall així com dels diferents castells que es troben a dalt dels turons (Per aparcar s'ha de pagar a tot arreu i el tiquet es vàlid pels diferents aparcaments que hi ha tant en el mateix poble com en el castell | www.beynac-en-perigord.com/fr/ | Preu entrada: 8,00€ (+ 0,20ct per un full d'informació) | ***).

Château de Beynac

Domme - Inclosa dins dels Plus beaux villages de France, Domme és una bastida clàssica amb un traçat de carrers geomètric al voltant de la plaça del mercat i amb carrerons entre les cases. Conserva les seves portes medievals -la Porte des Tours- i té un gran mirador que abasta la vall del Dordogne des de Beynac a l'oest fins a Montfort a l'est (Al ser un poble petit i amb molts turistes que la visiten, els diferents parkings són de pagament | **).

Domme

La Roque-Gageac - És un dels altres Plus beaux villages de France -dins de la llista està considerat com el tercer poble més preciós després del Mont Saint-Michel i Rocamadour- i la seva fisonomia ho confirma: a un costat el riu discorrent plàcidament i just al costat un penya-segat. Al mig, amb prou feines queda espai per a la carretera i les cases del poble que s'estenen al voltant de tot (riu, carretera, penya-segat). Dominant la panoràmica un modern château del segle XIX, amb un aire medieval (Parking de pagament | ***).

La Roque-Gageac


Dia 19/08/2015 (3) Jornada que la dediquem bàsicament a recórrer la vall del Vézère, considerada Patrimoni de la Humanitat pels seus enclavaments prehistòrics. Abans de l'entrada a La Roque Saint-Christophe, es troba una zona de pícnic on vam dinar tranquil·lament a l'aire lliure.

Castell de Puymartin - Un dels castells més bells de la regió amb molts atractius arquitectònics i tresors com l'habitació mitològica -amb escenes a la paret preses directament de la mitologia grega- i amb llegenda pròpia, la de la Dama Blanca, el fantasma de la qual encara es passeja pel recinte (Parking gratuït | Visita guiada | www.chateau-puymartin.com | Preu entrada: 8,00€ | ***).

Château de Puymartin

Maison Forte de Reignac (Tusac) - Enfilat en la roca, s'alça aquest castell que domina el riu Vézère. Construït durant el segle XV, ha estat ocupat des de la Prehistòria. La Casa Forta està conservada excepcionalment i totalment moblada d'època, amb espais soterranis i aeris (Parking gratuït | Visita per lliure | www.maison-forte-reignac.com | Preu entrada: 7,80€ | ***).

Maison Forte de Reignac

La Roque Saint-Christophe (Peyzac-la-Moustier) - Amb vista a la vall del Vézère des d'una altura de 80m, i amb 1 km de longitud, aquí l'home va viure des de la prehistòria en cavitats naturals al peu d'aquesta inmensa paret calcària abans de construir durant l'Edat Mitjana un fort i una ciutat troglodita. La visita es realitza de forma lliure i ens permet comprendre el mode d'organització de les cases troglodites: cuina, llocs de culte, màquines d'enginyeria civil... (Parking gratuït | Visita per lliure | www.roque-st-christophe.com | Preu entrada: 8,50€ | **).

La Roque Saint-Christophe

Saint-Leon-sur-Vezere - Situat al llarg d'un dels meandres del riu Vézère, aquest petit poble considerat com un dels Plus beaux villages de France, té com a principals atractius el castell privat de Clérans, el Manoir de la Salle i l'església romànica que porta el mateix nom del poble (Parking gratuït | **).

Saint-Leon-sur-Vezere

Castell de Losse (Thonac) - Dominant la riba dreta del Vézère es troba aquest palau renaixentista envoltada de fossars i muralles, així com jardins. El seu pont ens condueix al pati d'honor un cop passat el seu castellet fortificat (Parking gratuït | Visita guiada | www.chateaudelosse.com | Preu parking: 9,00€ | **).

Château de Losse

Montignac - Petit poble pel qual s'ha de passar si es vol visitar la cova (més ben dit, una rèplica) de Lascaux. Les entrades es compren exclusivament en el centre, al costat de l'oficina de turismes, amb llargues cues en temporada alta (una alternativa es apropar-se a Le Thot, en la població veïna de Thonac, un espai complementari de Lascaux, i comprar allà les entrades). Sense cap atractiu més destacat, al menys en les guies i informacions que vam llegir, val la pena visitar-la i passejar pels seus carrers i amb boniques vistes del riu Vézère (**).

Montignac


Dia 20/08/2015 (4) Ens apropem primer al Périgord verd, on visitem Bourdeilles i la seva fortalesa. A pocs quilòmetres es trobava Brantôme, una encantadora ciutat coneguda per la seva abadia i canals, però que ho vam deixar per un altre cop que estiguem en aquesta zona. Després, passem al Périgord blanc, on visitem Périgueux, i dinem en un dels restaurants del centre on degustem el foie gras i el magret d'ànec.

Castell de Bourdeilles (Bourdeilles) - Situat a la riba del riu Dronne aquesta fortalesa està formada per dos castells. El primer edifici és medieval, del segle XIII, amb una gran estructura dominada per una torre octogonal de 35 metres. L'altre, és un castell d'estil renaixentista del segle XVI, decorat de forma luxosa i amb bells jardins que es poden admirar des de les altures de la torre octogonal (Parking gratuït en el poble | Visita lliure | www.semitour.com/site-touristique/château-de-bourdeilles | Preu entrada: 8,10€ | ***).

Château de Bourdeilles

Périgueux - Erigida al voltant de les ribes de l'Isle, és la capital del Périgord i on podem veure les restes del seu passat gal·loromà i renaixentista, passejant pels seus carrers, al voltant de la Catedral de Saint-Front (Venint de Bourdeilles, deixem el cotxe a una esplanada que es troba davant de les restes del Château Barrière, a uns 5-10 minuts de la plaça Francheville, centre de la ciutat | Entrada claustre catedral: 1,50€ | www.tourisme-perigueux.fr | ***).

Périgueux. Catedral de Saint-Front


Dia 21/08/2015 (5) Jornada dedicada al Périgord púrpura, encara que no vam visitar la seva ciutat més important, Bergerac, per dedicar a veure més indrets. Aquell dia vam dinar a Issigeac, en Bio et Terroir, una creperia davant de l'església, i encara que no vam estar malament, els creps duien un farciment mínim mínim.


Castell de Monbazillac (Monbazillac) - Castell del segle XVI que destaca per les seves torres circulars i que es troba envoltat de vinyes. Al final de la visita, pots degustar alguns dels seus vins, així com comprar-ne (Parking gratuït | Visita lliure | www.chateau-monbazillac.com | Preu entrada: 7,50€ | ***).

Château de Monbazillac

Castell de Bridoire (Ribagnac) - El vam visitar ja que estava molt a prop de l'anterior. Exteriorment és molt maco, però encara està en procés de restauració i està molt orientat al públic infantil, amb molts tipus de jocs repartits pel pati i diverses sales del castell (Parking gratuït | Visita per lliure | www.chateaudebridoire.com | Preu entrada: 8,00€ | *).

Château de Bridoire

Issigeac - Petit poble medieval del qual havíem llegit moltes coses bones, encara que ens va decepcionar, igual per la calor que feia aquell dia o per què no vam dinar a gust (Parking gratuït | www.issigeac-tourisme.com | *).

Issigeac

Saint-Avit-Senieur - poble que té com atractiu màxim la seva abadia, que la vam trobar tancada i que no vam poder visitar (Parking gratuït | *).

Saint-Avit-Senieur

Cadouin - Petit poble que destaca per la seva abadia cistercenca i concretament el seu claustre amb una gran riquesa escultòrica en alguns dels seus capitells (Parking gratuït | Preu entrada al claustre de l'abadia: 6,50€ | ***).

Abadia de Cadouin

Campagne - Tornant cap a Montignac, vam passar per aquesta població que conté un lloc preciós del qual no sabíem res i que ens vam aturar al veure el seu castell. Totalment restaurat i que encara no està obert al públic podem gaudir del seu magnífic aspecte exterior, així com el parc i jardins que l'envolta (Parking gratuït | ***).

Château de Campagne


Dia 22/08/2015 (6) Jornada dedicada bàsicament a conèixer la joia del Périgord, Sarlat-la-Canéda, i aprofitant que és dissabte, on pel matí celebren el mercat, ple de gent i llocs de venda de productes locals. Aquell dia vam dinar en un dels múltiples restaurants del centre, tornant a provar el foie gras i el magret d'ànec, i després de fer una visita als Jardins d'Eyrinac i canviar-nos de roba a Montignac, vam tornar-hi per sopar, en una pizzeria, i gaudir una mica de la ciutat per la nit.

Sarlat-la-Canéda - Ciutat dividida en dos sectors per la llarga Avinguda de la República, on es succeeixen carrers, patis i escales envoltats de magnífiques cases gòtiques i renaixentistes, que suposen la major concentració d'aquest tipus d'edificis de tota França (Parking de pagament | www.sarlat-tourisme.com/es | ***).

Sarlat-la-Canéda

Jardins du Manoir d'Eyrinac (Salignac-Eyvigues) - Un dels jardins amb més renom del Périgord, però excessivament car (Parking gratuït | Visita per lliure | www.eyrignac.com | Preu entrada: 12,50€ | **).

Jardins du Manoir d'Eyrinac


Dia 23/08/2015 (7) Dia que comencem amb pluja durant tot el matí i al ser l'últim dia complet ens ho van prendre amb tranquil·litat. Després de visitar el castell de Fenelon, dinem a Montignac, al costat mateix del riu Vézère, en Le Tourny i on ens podrem prendre una bona cervesa Guinness.

Castell de Fénelon (Saint-Mondanne) - Castell del qual no esperàvem gaire però que si es té temps val la pena apropar-s'hi. Les seves sales diverses són com un museu amb peces diverses de col·leccionisme (Parking gratuït | Visita per lliure | Prohibit fer les fotos en l'interior de les sales (hi ha un control per càmeres i un avís acústic en el cas que vegin a algú fent alguna foto) | www.chateau-fenelon.fr | Preu entrada: 9,00€ | **).

Château de Fénelon

Saint-Amand-de-Coly - El poble està dins de la llista dels Plus beaux villages de France i té el seu gran atractiu en la seva església fortificada aixecada durant el segle XII, amb una torre-campanar de 30 metres d'altura i una volta d'arc que emmarca la porta d'entrada al recinte (www.saint-amand-de-coly.org/accueil.php).

Saint-Amand-de-Coly

Per acabar el dia visitem per fora els castells de Sauveboeuf (www.chateau-de-sauveboeuf.jimdo.com) i el de la Fleunie (www.lafleunie.com), que actualment és un hotel. Durant el tracte entre els dos castells, hi ha un mirador on es pot veure els dos recintes, així com un tercer castell, el de la Petite Filolie.

Château de Sauveboeuf


Dia 24/08/2015 (8) Tornada a casa on parem a Toulouse, una ciutat que val la pena visitar amb temps. Dinem en el centre, en la plaça Wilson, en Pizzeria Pino, on vam dinar molt bé. A prop hi ha el Capitole i la seva plaça, centre neuràlgic de la ciutat i que allotja les principals dependències municipals, com el mateix Ajuntament. El seu interior es pot visitar, i val la pena passejar per algunes de les seves meravelloses sales.

Capitole de Toulouse

Com a resum, hem aprofitat i gaudit molt del viatge, i amb moltes coses pendents de visitar, a l'espera que en un futur hi puguem tornar. Hi ha molta informació sobre el Périgord que podeu trobar en les webs i allà mateix, en qualsevol oficina de turisme o dels monuments que vam visitar, amb horaris, tarifes. Inclús hi ha revistes especialitzades adreçades al turista, amb tota aquesta informació i més, de caire gratuït, que també es pot trobar en les webs. A més, en gairebé tots els monuments et donen informació en espanyol del lloc que visites, ja sigui un full informatiu o una mena de llibret que has de tornar a la sortida.

Per acabar, indicar que tot i que el Perigord té un gran nombre d'atractius, molta gent aprofita la proximitat del departament del Lot, cosa que no vam fer nosaltres, per visitar dos llocs imprescindibles com són la Gouffre de Padirac i Rocamadour.

Relació d'entrades relacionades:
El castell de Hautefort
El castell de Castelnaud
Els Jardins de Marqueyssac
El castell de Beynac
Domme
La Roque Gageac
El castell de Puymartin
Maison Forte de Reignac
La Roque Saint-Christophe
Saint-Léon-sur-Vézère
El castell i jardins de Losse
Montignac
El castell de Bourdeilles
Périgueux. La ciutat gal·loromana
Périgueux. La ciutat medieval
El castell de Monbazillac
Cadouin
El parc del castell de Campagne
Sarlat
Els jardins de la Mansió d'Eyrignac
El castell de Fénelon
Saint-Amand-de-Coly 
El capitoli de Toulouse

Webs oficials: || Ciutats i pobles: Turisme d'Issigeac | Turisme de Périgueux | Saint-Amand-de-Coly | Turisme de Sarlat || Castells: Château de Beynac | Château de Bourdeilles | Château de Bridoire | Château de Castelnaud | Château de Fenélon | Château de Hautefort | Château de Losse | Château de Monbazillac | Château de Puymartin | Château de Sauveboeuf || Jardins: Jardins du Manoir d'Eyrinac | Jardins de Marqueyssac || Llocs troglodites: Maison Forte de Reignac | La Roque Saint-Christophe

6 comentaris :

 1. Gracias por el post!
  muy interesante el blog!
  felicitaciones

  ResponElimina
 2. Muy bien explicado, información de primera y muy interesante. Gracias, era lo que buscaba.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias. Me alegro que puedas dar uso a la información. Saludos.

   Elimina
 3. Un post súper complert! m'alegro d'haver-lo trobat, m'ajudarà a decidir si finalment anem a aquesta zona amb el peque de també un any ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies. Estic segur que us agradarà. A reveure.

   Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.