Puycelsi, la bastida del bosc de Grésigne

En una plataforma rocosa que domina la vall del Vère, es troba el petit poble fortificat de Puycelsi (el nom del qual ve del llatí podium celsum que significa 'turó elevat'). Aquesta antiga plaça forta conserva part de les seves muralles així com dues torres dels segles XIV i XV. Des del camí de ronda es pot gaudir d'una àmplia vista de l'entorn, on destaca el bosc de Grésigne.

Puycelsi

Sabíeu que

A l'igual que la ciutat propera de Bruniquel, Puycelsi està catalogada com un dels pobles més bonics de França. La ciutat va ser fundada en el segle X pels monjos benedictins de l'Abadia d'Aurillac, aquesta bastida va refusar a múltiples invasors: els croats en la croada càtara, a les tropes angleses durant la Guerra dels 100 anys i més tard als protestants durant les Guerres de Religió.

Puycelsi

El bosc de Grésigne s'estén al llarg d'una superfície ondulada de 4.000ha, limitant en els seus costats sud i est, amb la vall del Vère. Propietat dels reis de França, els seus arbres van servir per a la construcció i equipament de naus. També s'usava com a font de proveïment pels vidriers, que trobaven aquí la fusta, l'aigua, els minerals i els vegetals que necessitaven per a modelar i acolorir el vidre.

Puycelsi

El poble

Passejant pels seus carrerons es poden descobrir nombroses residències i edificis interessants com la capella de St. Roch, el Castell de la Capitania Real, l'església de Saint Corneille o la Porta de l'Irrisou.

Puycelsi

La capella de Saint Roch va ser construïda l'any 1703 pels habitants del poble per agrair a Deu a haver-los protegit d'una epidèmia de pesta. L'aïllament del poble segurament va ser un dels factors que els li van permetre escapar del desastre.

Puycelsi. La capella de Saint Roch

El castell dels Capitans Reials era la residència dels Capitans Governadors i eren els senyors de la ciutat, nomenats pel rei i s'encarregaven de la gestió del bosc de Grésigne.

Puycelsi. El castell dels Capitans Reials

L'església parroquial de Sainte-Corneille, d'estil gòtic meridional, consta d'una sola nau i un campanar porticat del segle XVIII.

Puycelsi. L'església de Sainte-Corneille

Aparcament: Es pot aparcar a les afores del poble o en l'interior si és un dia de no massa afluència de turistes.
Durada de la visita: 2 hores
Pels voltants: Cordes-sur-ciel, Saint-Antonin-Noble-Val
Més informació i bibliografia en: Le site officiel du Pays Bastides et Vignoble du Gaillac, Tarn | Puycelsi

Anar a: Deu dies pels Midi-Pyrénées

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.