Cuba (III): més sobre La Habana

On ens varem allotjar, estava relativament aprop de Playas del Este. Aquestes es troben a unos 30km de La Habana, seguint l'autopista Via Blanca. Són una sèrie de platjes d'arena blanca i una mar ben clara. Aprop hi ha el poble de Cojimar, un poble mariner que va inspirar a Ernest Hemingway per a la seva obra de El vell i la mar.



Per diferents llocs i carreteres, sempre es poden trobar cartells com el de la foto, amb consignes del règim i antiamericanes.



Un dels altres llocs populars de la capital cubana és el Malecon, un llarga avinguda de més de 5km, al voltant de la costa, que franqueja el barri del Vedado i del Centro fins a la Habana Vieja. Envoltada d'edificis històrics i molts d'ells, a l'igual que altres cases, amb gran precarietat.

Durant una de les nits, assistim a la Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, al costat del Morro, que podem veure des del mateix Malecon, on cada nit, a les 21h, uns soldats vestits de la època colonial disparen el cañonazo de las nueve, que rememora el que tradicionalment es disparava tots els dies per avisar del tancament de les portes de la muralla de la ciutat.

Aquesta fortalesa era la més impresionant de la colònia espanyola. Les seves muralles són de finals del segle XVIII. L'edifici està format per baluarts, fossars, magatzems... Durant les guerres d'independència, un dels seus presoners va ser en José Martí (un dels herois de la historia cubana, nascut en España). L'any 1959, el Che Guevara va prendre militarment la fortalesa establint la seva Comandància. Avui hi ha un museu dedicat a ell on s'ensenyen fotos, documents i testimonis de la seva vida.

També veiem, en algun dels trajectes en cotxe, el iot Granma, des del carrer. Situat en el Memorial Granma, aquest vaixell va ser l'utilitzat pels revolucionaris encapçalats per Fidel Castro, que entraren a Cuba, l'any 1956, per la Playa de las Coloradas, i començar així la revolució contra Batista, dirigent de Cuba en aquella èpica.

Un dels altres llocs que segur que es passa és per la Plaza de la Revolución: una plaça inmensa envoltada d'edificis del govern, i que presideix el monument a José Martí, i que s'usa per desfilades i altres celebracions i actes polítics.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.