27ª marxa popular de Llavaneres (25/11/2012)


Cada any es celebra a Sant Andreu de Llavaneres, en el marc de la festa major, una marxa popular que organitza la secció esportiva del Casal de Llavaneres. Per l'edició d'enguany, vam participar un total de 451 homes i dones, dels quals 152 varen fer-la corrents (sortien a les 9h) i la resta caminant (amb l'hora de sortida a les 8h).




La sortida i arribada tenia lloc al mateix Casal de Llavaneres, per la qual cosa els primers i últims metres tenien lloc dins del nucli de població. En direcció a la Plaça de la Vila, passem per l'església parroquial, d'estil neoclàssic que es va construir entre els segles XVIII i XIX.



Al costat, es troba l'Ajuntament, també d'estil neoclàssic que es va construir a finals del segle XIX, i que consta d'una planta baixa amb dos pisos, i una façana austera.




Es sortia del poble en direcció al Centro Ecuestre de Llavaneres, un espai per a celebracions i bodes, entre altres esdeveniments i activitats.




Com a novetat respecte als anys anteriors, el recorregut passava pel Rocs de Sant Magí, un jaciment neolític format per grups de blocs granítics, recolzats els uns sobre els altres, que constitueixen petites coves i passadissos.




Durant el trajecte, hi ha dos avituallaments, que es troben en el mateix lloc, en un dels encreuaments de camins que hi havia.





En els últims quilòmetres de la marxa es passa pel voltant del cementiri, on podem veure el campanari de planta quadrada de l'església antiga, l'actual església del cementiri. Va ser el temple parroquial de Llavaneres fins al 1836. Es tracta d'un edifici gòtic tardà, format per una sola nau amb una austera façana de pedra.



A l'arribada, en el pati del Casal, ens esperava un bon entrepà amb botifarra, i un petit obsequi, una motxilla/bandolera, per haver completat la marxa. Una quarantena llarga de voluntaris varen fer possible la bona organització de la marxa amb agents de l'ADF local, serveis de la Creu Roja, Policia Municipal i la participació de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.