La bahia de Kekova (Turquia)

Protegit per la illa de Kekova, a poca distància del continent, i una sèrie d'illots, la bahia de Kekova disposa de nombrossos vestigis que coneixerem fent un creuer. Arribem a Andriake, l'antic port de Myra, després de veure a mà esquerra des de l'autocar antics magatzems de l'època romana. Des d'aquí agafem un dels vaixells on pugem tot el grup i fer un creuer durant unes hores per la bahia.






La illa de Kekova va servir com a cantera de pedra durant tota l'Antigüitat. Nombrossos vestigis es poden veure entre els matolls. Els més visibles estan a l'oest de la illa, que és per on passem. El lloc també es anomenat la ciutat submergida, ja que moltes restes es poden trobar a l'aigua, encara que des del mirador de vidre del vaixell només podem veure restes d'atuells. Aprop de l'aigua, arran de costa, restes d'edificis, escales descendents, una església i els molls d'un port lici.




Mirant cap al continent, sobre una pendent rocosa i coronada per les muralles d'una antiga fortalesa bizantina hi ha Kaleköy, l'antiga Simena, un petit poble de pescadors, amb diferents restaurants en la rada, d'on surt, completament aïllat en el mig de l'aigua, un sarcòfag lici.






Darrera de les barques, s'esgraonen les cases antigues, mesclant-se amb les ruines hel·lenístiques. Fotos del poble les podem trobar en el bloc de Gurbilandia, així com les del buleuteri, un petit hemicicle de 15 metres de diàmetre tallat en la pedra que era lloc de reunió de l'assamblea de la ciutat.




La fortalesa va ser construïda pels bizantins, quan les costes de Lícia van ser objecte d'incursions àrabs. Més tard, es va convertir, segons es creu, en un lloc d'avançada dels Cavallers de Rodes.





Al cim també es pot veure una necròpoli amb molts sarcòfafs licis.




Entre aturada i aturada ens banyem en diverses cales, i al cap d'unes hores tornem a Andriake, on l'autocar ens espera per tornar a Antalya...




Tornar a Turquia
Tornar a Les regions de l'Egeu i del Mediterrani de Turquia

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.