Itàlia. Roma (I): El Fòrum Romà

Del 7 al 11 de gener del 2006, vam anar cap a Itàlia, per tornar a visitar les ciutats de Roma i Florència (quan estava en el batxillerat ja hi havia estat).

(07/01) Arribem, en un avió d'Iberia, a l'aeroport Fiumicino, en el qual podem agafar un tren que ens apropa a la estació Termini. L'hotel el tenim ben aprop, gairebé al costat. Després de deixar les maletes a la recepció, començem l'itinerari. Caminant durant una estona, s'arriba al centre de l'antigua Roma amb el seu amfiteatre, arcs de triomfs, els fòrums...


Començen pel Fòrum Romà, ubicat entre els turons del Capitoli i del Palatí, que era el centre de l'activitat social, comercial i administrativa de Roma. El que es pot distingir a dia d'avui són les ruines dels temples, basíliques, arcs...



L'Arc de Titus, erigit en l'any 81 d.C., per l'emperador Domicià en honor del seu germà Titus i el seu pare Vespasià, per haver sofocat una revolta jueva.



La Basílica de Majenci i Constantí, iniciada per l'emperador Majenci entre els anys 307 i 310 d.C., i acabada per Constantí després de l'any 313.



Del Temple del Diví Ròmul, la gran porta de bronze és la original.



El Temple d'Antoni i Faustina: dedicat per l'emperador Antoni Pio a la seva dona Faustina en l'any 141 d.C. Les columnes són de marbre portades de Grècia, amb capitells d'estil corinti.


La Basílica Emília oferia als que assistien al Fòrum, un acollidor lloc cobert, per a la estació hivernal, i desenvolupava diferentes funcions. Davant mateix, es troba el Temple del Diví Juli, inaugurat en l'any 29 a.C., per a honrar la memòria de Juli Cesar, convertit en Déu.



La Cúria Júlia, construïda per Juli Cesar, per allotjar les reunions del Senat.










L'Arc de Septimius Severus celebra les victòries de l'emperador en l'Orient. Va ser erigit en l'any 203 d.C. pels seus fills Geta i Caracalla, aleshores co-emperadors.





Vuit columnes jòniques són tot el que romanen del Temple de Saturn, consagrat a la deitat de l'agricultura. En l'interior del seu alt podi estava emmagatzemat el tresor de l'estat.



Del Temple de Vespasià, en romanen únicament 3 columnes (79 d.C.). Al fons, hi ha el Tabularium, seu de l'arxiu de l'Estat.



Unes escales condueixen al turó del Capitoli, cor religiós de l'antiga Roma, que allotja avui en dia els Museus Capitolins. Aquesta plaça amb forma d'estrella i la estàtua eqüestre de l'emperador Marc Aureli (representats en la moneda de 20ct d'Itàlia), disposa a l'altra punta de la Cordonata, una escalitana dissenyada per Michelangelo.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.