Munich (V): ciutat de museus

(13/01) Diumenge, ho dedico a visitar bàsicament museus. Partint de Königsplatz, ens trobem amb una espècie de forum dissenyat, en la seva gran part per Leo von Klenze (1784-1864 arquitecte que ha participat també en la Residenz, l'Alte Pinakothek, la Ludwigstrasse...). Es troba en primer terme el Propyläen, basat en el Propileu d'Atenes: una porta d'estil neoclàssic que conmemora la guerra de independència de Grècia contra els turcs.

Passada la porta, hi ha a mà esquerra la Glyptothek (1816), un museu on hi ha la millor col·lecció d'escultura clàssica del mon (al ser diumenge, la entrada costa només 1€).


Davant mateix hi ha un altre museu: la Staatliche Antiken-sammlungen, que allotja la col·lecció nacional d'antigüetats amb vasos grecs i etruscs, figures de bronze i terracota... Hi havia també una exposició relacionada amb les restes de Troia. L'edifici, per darrera, connecta amb la basílica de Sant Bonifaci, que allotja la tomba de Lluis I, impulsor de la Königsplatz.

Al final del carrer, es troba Karolinenplatz, on al mig hi ha un obelisc de bronze de 29m, feta amb les armes turques capturades en la batalla de Navarino de 1827, i que conmemora els 30.000 bavars morts de l'exèrcit de Napoleó en el front rus de 1812.

Tirant per Barerstrasse, arribem a les pinacoteques. La primera és l'Alte Pinakothek (pinacoteca vella), inaugurada en 1836, i que alberga pintures alemanyes, dels Païssos Baixos, italianes i espanyoles, entre altres. Al ser diumenge, també val 1€.







Als edificis adjacents, hi ha la Neue Pinakothek (pinacoteca nova), majoritàriament amb obres alemanyes i franceses realitzades entre 1780 i 1910, i la Pinakothek der Moderne, un museu d'art modern amb obres artístiques dels segles XX i XXI.

Acabada la visita a la pinacoteca vella, la següent etapa són els voltants del riu Isar (U-bahn Lehel), on hi ha la Regierung von Oberbayern (seu del govern de l'alta Baviera), amb una façana de més de 170m, la Völkerkunde-museum (museu nacional d'etnografia), i passant la Maximilianstrasse, es troba el Maximilianeum, amb una façana de terracota, lleugerement còncava, que allotja el Parlament i Senat bavar.

Passejant pel parc, a la vora del riu, es passa pel Alpines Museum (museu dels alps i de montanyisme), fins arribar al Deutsches Museum, al ben mig d'una illa, entre l'Isar. Aquest museu és de tecnologia i enginyeria i és un dels més grans i antics del mon. Va ser fondat l'any 1903 per l'enginyer Oskar von Miller. Les col·leccions són de tota mena: física, farmaceutica, instruments musicals, mineria, química, informàtica, aeronautica, agricultura, navegació... i un llarg nombre més de diferentes especialitats.

La veritat és que realment es impresionant i pots estar molts dies en visitar-ho totalment. Al tancar a les 17:00h (la entrada costa 8,5€), les últimes sales i plantes, les vaig haver de fer a corre-cuita. La planta de sota, recrea una mines, on vas pujant, baixant, i passant per diferentes sales. Es el que més m'agradà. Si es va en cap de setmana, veuràs a moltes famílies amb els seus nens corrent amunt i avall, el que no t'assegura tindre tranquilitat... Recomanable 100%



0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.