Itàlia. Roma (VI): El Trestevere i Campo de' Fiore

Tornem cap a Roma, i anem a l'església de Santa Maria in Cosmedin, on destaca la Bocca de la verità, una antigua tapa d'una cisterna. La llegenda assenyala que la boca mossega la ma dels mentiders.










Al costat, hi ha el Fòrum Boari, on es conserva dos temples del segle II a.C.: el rectangular dedicat a Portunus, deu dels rius i dels ports, i el circular és el temple de Hèrcule.

Creuem el Tiber, per anar al barri de Trestevere. Després de dinar per allà, entrem a l'església de Santa Maria in Trestevere. Es la més antiga dedicada a la verge. Creada en l'any 337, és el lloc on va manar miraculosament un manantial d'oli el dia del naixement de Crist. L'actual església, del segle XII, té mosaics del mateix segle, 22 columnes antiguesi un sól cosmatesc.

Tornem cap a l'altra riba, en direcció al Campo de' Fiori. Aquesta plaça ha sigut escenari d'execucions de la Inquisició, com recorda la estàtua del filòsof Giordano Bruno, condenat a la foguera durant el jubileu de l'any 1600.

Durant el trajecte, passem per diferents edificis a destacar: el Palazzo Farnese, adornat amb creacions de Michelangelo i una meravellosa façana, el Palazzo Spada, que allotja una magnifica col·lecció de quadres...



Per acabar el dia, veiem el Teatre de Marcelo (segle I a.C.), el teatre de més èxit fins que es va construïr el Coliseu.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.