DADES GEOGRÀFIQUESLa República de Turquia està situat entre el continent europeu, en la península de Tràcia (3% del territori), i l'asiàtic, en la península d'Anatòlia (97%). Les seves fronteres delimiten amb els païssos d'Armènia, Azerbatjan, Bulgària, Georgia, Grècia, Iran, Irak i Síria, i el pais està envoltat pels mars de Màrmara, el Negre, l'Egeu i la Mediterrània.
Amb una àrea de 780.000km2, la capital del pais és Ankara, situada en la regió central d'Anatòlia, i apart de tenir el Museu d'Antiguitats, no té gaire més atractiu pel turista. Es un estat laic però gairebé tota la seva població és musulmana.
La seva ciutat més important és Estambul, l'antiga Bizanci i Constantinopla, que la trobem entre Europa i Asia separat per l'estret del Bòsfor i que uneix els mar de Màrmara amb el mar Negre. Va ser la capital dels imperis de Roma, Bizanci i Otomà.
Turquia està formada per set regions, passant i visitant-ne quatre: les regions del Màrmara, l'Egea, la Mediterrània i la d'Anatòlia Central.
EL CLIMA
Els dies triats van ser del 14 al 28 d'agost (2011). No és la millor època per a viatjar, per l'alta calor de la zona i del gran nombre de turistes que es concentra en l'època d'estiu i que fa que molts llocs estigui massificat i hagis de fer llargues cues, però ho vam aguantar bé, ja que creiem que seria pitjor.
DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Amb el DNI tens més que suficient per poder entrar a Turquia. Si ensenyes el passaport a l'entrada, a la sortida, també l'hauràs d'ensenyar, ja que el visat te'l fiquen en una de les fulles del passaport. Només arribar a l'aeroport d'Estambul i abans de passar pel control d'immigració, s'ha de passar per una finestreta amb la paraula VISA, on pagues 15€ i et fiquen el segell del visat.
TRANSPORTS
Tant l'anada com la tornada són vols xarters contractats per les majoristes a la companyia aèria de Pegasus Airlines. Sortirem i arribarem de la vella Terminal.
Anada - Dia 14 Ago Barcelona-Estambul (PGT592) - 3 hores
Tornada - Dia 28 Ago Capadòcia-Barcelona (PGT593) - 4 hores

Durant el circuit ens vam moure en un autobus, i al menys era ample entre files per poder estirar les cames i poder passar una mica millor les llargues hores que estàvem dins.
A Estambul, apart d'usar un parell de cops el funicular i un ferry per anar a Eyup, bàsicament vam usar la línia T1 del tramvia que va des de Zeytinburnu i Kabataş, que era la que estava relativament més aprop del nostre hotel i que passa pels punts d'interès més atraients per nosaltres.

En tots els casos vam comprar el bitllet, que s'anomena jeton i que té forma d'una fitxa rodona, pel preu de 2TL, al costat de les parades, en una màquina que s'anomena jetonmatik i que permet pagar amb monedes o bitllets.
ALTRES DADES

Corrent elèctrica: 220V, amb els endolls que s'usen en el nostre pais.
Horari: la diferència horària és d'una hora més respecte aquí. Així, l'hora local és GMT+2.

En moltes de les botigues i restaurants s'accepten euros, encara que no es gaire profitós ja que normalment fan una conversió rodona de 1€=2TL.
ITINERARI PREVIST
Vam agafar el programa Gran Circuit de Turquia I de la majorista Transrutas, de 15 dies, amb vols xarters que han contractat les majoristes per a fer vols directes a l'anada i tornada. A Turquia, la majorista que es va fer càrrec de l'assistència i del circuit va ser Camino Tour.


HOTELS
Tots els hotels eren de quatre estrelles, encara que molts d'ells no donaven el nivell adequat. L'únic que podíem triar era el d'Estambul, i en funció del que triaves, el preu del viatge pujava una mica més.
En la resta d'hotels, ja en circuit, el sopar era de tipus bufet, i amb TV ben petites, i en la majoria d'ells, sense tenir el canal de TVE Internacional. En funció de la capacitat dels mateixos, et podien ubicar en un o altre, i gairebé fins el mateix dia, no sabíem quin ens tocaria.
En la zona d'Esmirna vam estar a l'hotel Hitit (1 nit), a pocs minuts d'Ephesus. Amb piscina i molta gent banyant-se, des d'allà teníem vistes sobre el turó de Ayasluk on hi ha la ciutadella de Selçuk, on es diu que Sant Joan va escriure el seu evangeli. Res més a destacar d'aquest hotel.


CURIOSITATS
Coses i aspectes curioses per Estambul i la resta del pais:
Gats. Es troben per tot arreu i ja no diem per les terrasses dels restaurants on es passegen al seu aire. Inclús vam veure algun per Santa Sofia.
Maletes. Per Estambul hi ha desenes botigues on venen maletes. No sabem el per què, però de tant en tant veiem persones amb alguna maleta comprada anant d'un lloc a altre.
Balances. En llocs diversos, podem veure una balança en les açeres. Per 50 kuruş (mitja lira turca) et pots pesar. S'ha de guanyar la vida com sigui...
Per totes les ciutats i pobles podrem veure que moltes cases i edificis amb plaques solars i dipòsits per tal d'estalviar energia.

El souvenir per excel·lència, apart dels mocadors, és l'ull blau, un amulet que podem trobar en clauers, penjolls, polseres i altres que segons els turcs protegeix contra el mal d'ull.
Index de Turquia
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.