Berlín (II): La Ku'damm i Charlottenburg

(07/04) Un punt d'arrancada per a coneixer Berlín pot ser des de l'U-Bahn de Wittenbergplatz. Una de les estacions de metro més antigues i reconstruïda després de la destrucció que va patir durant la Segona Guerra Mundial. A mà esquerra, es troba un dels centres comercials més grans d'Europa: el KaDeWe, abreviació de Kaufhaus des Westerns (Centre comercial de l'oest), distribuit en 6 plantes i amb més de 100 anys d'antiguetat.

Seguint per Tauentzienstr, arribem a Kurfürstendamm, més conegut com la Ku'damm, l'avinguda comercial més important de la ciutat amb diferents botigues, cafès i elegants carrers adjacents, amb una llargària de més de 3,5km.

Al principi de l'avinguda, en la plaça de Breitscheidplatz, es troba les restes de la Gedächtniskirche (església del Kaiser Guillem). Edificada durant l'any 1895, amb planols de Franz Schwechten, per ordres de l'emperador Guillem II per a honorar el seu avi Guillem I, el primer emperador alemany que va guanyar a Napoleó III en la batalla de Sedan, l'any 1870.

Destrossada durant la Segona Guerra Mundial, es va conservar en aquest estat com a memorial contra la guerra, i s'acordà construir-ne una de nova, disseny d'Egon Eiermann, amb una torre hexagonal de 53 metres d'alçada i una capella octogonal, fetes amb vidrieres de colors. En l'interior, diferents mosaics recorden la vida i les fites de Guillem I.

A continuació, agafem el metro fins a Olympiastadion, en el districte de Charlottenburg, per veure el Berliner Olympiastadion, l'Estadi Olímpic de Berlín. Sortint de la estació, està ben indicat i a uns 500 metres. Abans d'arribar-hi, una gran plaça dóna benvinguda a l'estadi, i veiem com es utilizada per a fer cursos de conducció de motos. Quan a l'estadi, va ser dissenyat per Warner March i construït entre els anys 1934-36, pels Jocs Olímpics d'estiu de l'any 1936. També ha sigut seu del Mundial de 1974 i va ser restaurat completament arrel del Mundial també celebrat a Alemanya l'any 2006. Té una capacitat d'uns 74.000 espectadors.

Després d'una volta per les afores, tornem cap al metro i parlem a Sophie-Charlotte-Platz per anar a veure el Schloss Charlottenburg, i que comentarem en la propera entrada...

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.