La Fòrmula 1 (Montmeló). El Circuit de Catalunya

En les properes entrades, deixaré de contar algun dels llocs visitats, per a centrar-me en explicar la experiència de visitar el món de la Formula 1 en una jornada d'entrenaments lliures. Va ser el divendres 25 d'abril, d'enguany, quan vam estar convidats a passar el dia al Circuit de Catalunya, i més concretament en el Paddock Club de Ferrari.

Primer parlem una mica del Circuit de Catalunya. Ubicat en Montmeló, a uns 20km de Barcelona, va ser inaugurat el 10 de septembre de l'any 1991. Es pot arribar en tren de rodalies, i llavors caminar uns 20 minuts. Amb un aforament d'uns 131.000 espectadors, les proves anuals més importants que es celebren són el Gran Premi d'Espanya de la Fòrmula 1 i el Gran Premi de Catalunya de MotoGP. El 29 de septembre d'aquell mateix any es celebrà la primera cursa de la F1 (amb victòria del pilot britànic Nigel Mansell conduint un Williams), mentre que per les motos, es celebrà l'any següent, en el 1992.

El Circuit és public, sent el seu titular, la Generalitat de Catalunya, i es gestionat pel Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). El seu traçat, molt tècnic, té una longitut màxima d'uns 4,7km, i l'amplada de la pista és 12 metres. En destaca la recta d'arribada amb més d'un km de longitut. La resta, combina corbes i contracorbes ràpides amb forquetes i una recta. En total, hi ha cinc corbes a l'esquerra i vuit de dretes. Les més famoses són les corbes tancades de La Caixa i la de Repsol.











Com arribar-hi:

Mapa de CatalunyaAccessos al circuit

A peu des de l'estacióMés informació en
http://www.circuitcat.com

1 comentari :

  1. Et felicito per la informació que dones!
    Jo vaig estar-hi fa uns anys treballant durant el Gran Premi, tant de F1 com de GP i la veritat és que no hi ha res millor que et paguin "per veure" la cursa.
    Què et va semblar el seroll?
    Fa poc van fer a Buenos Aires una carrera de TC en un circuit urbà i també és espectacular
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.