Avinyó: la ciutat dels Papes

Situada al marge esquerra del riu Roine, Avinyó es coneguda pel seu pont de St. Bénézet, que neix envoltat de llegenda, i el Palau dels Papes, residència pontifícia que va coexistir durant segles amb la residència del Papa de Roma.

En 1309, Climent V converteix Avinyó en la seu de la Cristiandat, per escapar de les influències de les famílies italianes. Fins el 1377, varen haver set papes. Una vegada tornaren a Roma, es va produïr el Gran Cisma d'Occident, que no va acabar fins l'any 1417, amb dos antipapes que varen continuar residint a la ciutat. Fins l'any 1793, Avinyó i la seva regió va pertanyer al Vaticà.

Durant els anys 1335 i 1364, es va construïr el Palais des Papes, un grandiós edifici gòtic, de 15000 metres quadrats, amb murs de 5 a 5,5m de gruix. Té fins a 25 sales diferents (capelles, el campanar, pasaddissos...). Es un dels 10 monuments més visitats de tota França. Val la pena entrar-hi.











Al costat mateix, trobem la Catedral de Notre-Dame des Doms, on estan enterrats algun dels papes, i el Museu del Petit Palais.

Caminant pels seus carrers, arribem al Pont de Saint Bénézet, on en l'Edat Mitjana, era la principal via d'entrada de la ciutat. Va començar a construir-se al segle XII per ordre de Sant Bénézet que, segons explica la llegenda, Déu li va encomanar aquesta missió. El pont ha estat castigat per les fortes crescudes del riu i els atacs del setge a la ciutat, i tot i haver estat reconstruït, ara només es pot veure part del pont ja que li falta un tros per acabar d'unir la vila medieval amb la carretera principal. A finals del segle XVIII va deixar d'utilitzar-se com a lloc de pas. Al ben mig, hi ha una capilla dedicada al seu sant protector.

Pujem per la Rocher des Doms, per a tornar al Palau, un jardí des d'on es té una panoràmica del riu i del pont. A l'altra riba, es pot veure la població de Villeneuve-Lez-Avignon, on vivien part de la cort pontificia. Després de passejar pel centre, pels seus boulevars, per l'ajuntament, ens anem cap a l'esmentada població on destaca el Fort Saint-André, una fortalesa medieval construïda per ordre de Philippe le Bel que protegia la frontera. Dins del castell, hi ha una abadia fondada en el segle X i el poble de Saint-André.

I després d'això, ens tornem cap a Nimes a sopar, després d'haver visitat aquest dia el Pont du Gard, Orange i Avinyó.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.