Bèlgica. Bruixes (I)

Dissabte, 24 de novembre, agafem el tren cap a Bruixes, des del Gare du Midi. La comunicació és excel·lent i no has d'esperar gaire en l'estació, sigui quina sigui la hora. El millor es agafar un semi-directe, que només atura a Gant i Bruixes (el tren va direcció a Oostende), i en menys d'una hora hi arribes. El preu d'anada i tornada, amb un 50% de descompte al ser cap de setmana, costava 12,80€. El nom de la ciutat en flamenc es Brugge, que significa "pont".

Des de la estació, es pot anar caminant tranquilament cap al centre. Es pot iniciar la ruta anant cap a l'oficina de turisme, perfectament indicada on es troba. D'aqui, ja es pot començar a perdre's pels seus carrers i anar descobrint aquesta ciutat medieval surcada per canals i ponts (ja sigui a peu o en bicicleta). Una mica apartada del centre, es troba la porta Smedenpoort (1367-68), una de les millors conservades de la ciutat.

Tornant cap al centre, més aviat o més tard, s'arribarà a la Marktplatz (o plaça del Mercat), on hi ha les cases dels gremis i la torre Belfort. En època nadalenca, hi ha montada en mig de la plaça, una pista de gel.



La torre Belfort mideix 83m d'alçada, va ser construïda entre els segles XIII i XIV, i es pot pujar a dalt de tot mitjançant els seus 366 esgalons, on es veuen unes magnífiques vistes panoràmiques de la ciutat i voltants. Durant la pujada us podeu aturar en les diferentes plantes i a l'haver una única escala, periòdicament haureu d'aturar-se per tal de deixar passar a la gent i de pas prendre alè per a seguir pujant. Es pot veure també el mecanisme del rellotge i un carilló de 47 campanes (La entrada val 5€). Les fotos que ensenyo des de dalt de la torre són, per ordre: la catedral de Sant Salvador, una vista d'un canal, la plaça del Burg i la mateixa plaça Merkt, amb els seus edificis representatius.



Aprop, hi ha l'altra plaça important, la del Burg, on hi ha la basílica de la Santa Sang, on es venera una reliquia on suposadament hi ha la sang de Crist, i el Stadhuis (ajuntament que data dels anys 1376-1420), d'estil gòtic, que es realça amb tres torretes i una sèrie d'estatues que representen els mesos de l'any i els quatre elements.

Des del Burg, es pot anar cap a l'est de la ciutat per anar a veure els molins de vent, o seguir pasejant pels diferents carrers i canals.











** Més informació de Bruixes en:
Bèlgica. Bruixes (II)

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.