Portugal. Lisboa (III): La Expo i Belem

10 de gener. Un dia amb pluja. Agafem el tren amb direcció a la estació d'Orient, obra de l'arquitecte Santiago Calatrava. Visitem la zona on es va realitzar la Exposició Universal (de 1998) en el Parque das Naçoes. Destaca l'Oceanari, amb l'aquari més gran d'Europa: una cisterna central i quatre laterals mostren els diferents hábitats costers i submarins dels diferents oceans del món... més de 25000 peixos i animals.

A l'endemà, i últim dia del viatge, la dediquem a Belem, on hi ha els grans monuments de la època dels navegants. Agafem el tren en l'estació de Cais do Sodre, aprop de la Plaça del Comerç per anar a Belem. Sortint de la estació i agafant la part de la costa, hi ha el Padrao dos Descrobrimientos (1960) que evoca la expansió marítima de Portugal i està dissenyada en forma de caravel·la, liderada per l'infant D. Henrique, seguit d'altres herois de la història portuguesa: Vasco da Gama, Magalhaes...


La Torre de Belem és una torre de vigilància del riu Tejo (1515-20), que vigilava la entrada de les caravel·les al port de Restelo, juntament amb un altra torre, avui desapareguda, que hi havia a l'altra banda del riu.



Creuem la carretera, per anar a veure els altres monuments... Abans d'arribar al monestir, podem fer una parada al Museu de la Marina. A la seva entrada, ens dóna la benvinguda l'infant D. Henriques i un mapa immens dels grans descobriments que va fer Portugal.











El Mosteiro dos Jerónimos es va construïr per encàrrec del rei Manuel II (1495-1521). En l'interior de la Igreja de Santa Maria es troben les tombes de Vasco da Gama i Luis de Camoes.











Tornant cap a l'estació de tren, podem veure el Palau Rosa, residència del president de Portugal, i al costat mateix, en l'antigua escola d'equitació del Palau de Belem, hi ha el Museu Nacional dos Coches, amb una col·leció de carrosses fastuoses dels segles XVII-XIX.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.