Nimes: la petita Roma francesa

Després de passar per Aigues Mortes, ens anem cap a Nimes, on vam fer nit 3 dies, visitant la ciutat i els voltants.

Amb 2000 anys d'història el nucli urbà de Nimes és una rara barreja de l'antigua Roma i de les avingudes modernes amb bars i cafeteries amb els aparadors plens de cartells publicitaris de curses de braus. La majoria de les coses a veure estan en un radi bastant petit, dins de les seves tres avingudes principals, que es connecten entre elles.

Al Boulevard Victor Hugo, es troba La Maison Carrée, construïda en el primer segle de la nostra era. El seu nom, la Casa Quadrada, data del segle XVI. Es l'únic temple del món antic completament conservat, que es presenta sobre un gran podium i una única escala d'accés. Dominava el forum, centre econòmic i administratiu de les ciutats romanes.

Baixant pel Boulevard, a uns 200 metres, hi ha Les Arènes, un dels amfiteatres romans més ben conservats del món. Construït al segle I d.C., s’hi feien combats d’animals i lluites de gladiadors. Es de forma el·líptica, amb 133m d'allargada i 101m d'amplada, i disposa de 2 nivells d'arcades dividides en 60 trams. Avui en dia, es celebren festes taurines.



Pujant cap a l'altre avinguda, en el Boulevard Amiral Courbet, hi ha la Catedral de Sant Castor, construïda al segle XI però que ha sofert vàries remodelacions.

Situada al capdamunt dels Jardins de la Fontaine, hi ha la Tour Magne (Torre Magna), de forma octogonal, amb una alçada d'uns 32m. No se sap quina funció tenia aquest edifici... Més abaix, hi ha el Temple de Diane, un monument romà sobre el qual no se sap ben bé el perquè del seu nom ni el seu origen.




Aquests dos últims monuments, es troben en els Jardins de la Fontaine, dissenyats en el segle XVIII sobre les restes romanes que es trobaren en aquella època i respectant el planol del santuari romà.



A pocs quilòmetres, al nord, ens trobem amb l'aqüeducte romà del Pont du Gard, construït en la època de l'emperador Claudi, al voltant de l'any 50 d.C., i que abastia d'aigua a la ciutat de Nimes. Té 49m d'alçada i en el seu nivell més alt, té 275m de longitut.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.