Bèlgica. Brusel·les (III)

Que més podem veure en Brusel·les? Aprop del metro Louise, trobem el Palau de Justícia i a partir d'aqui, caminant podem veure més coses.

El Palais de Justice (1866) és un edifici grandiós, i ocupa una extensió superior a la Basílica de Sant Pere de Roma. Obra de l'arquitecte Joseph Poelaert , continua sent la seu dels tribunals de justícia. En la època que el visitarem, estava totalment en obres, per fora. Donarem un petit tomb per dins.

Agafant el carrer de La Régence, es troba la esglèsia gòtica de Notre-Dame du Sablon i davant mateix la Place du Petit Sablon, uns jardins ornamentals de l'any 1890.



Seguint el mateix carrer, arribarem a una sèrie de museus: el d'art modern, el de música, en l'edifici art-deco de l'Old England i girant a mà dreta, en la Plaça Reial, es troba el Palais Royal, residència oficial de la monarquia belga, erigit en el segle XIX. Davant mateix hi ha el Parc de Bruxelles, no gaire maco amb altres parc que haviem vist fins ara. Al final del Parc, es troba el Palais de la Nation, en el carrer de La Loi, on hi ha el Parlament belga.

Agafant el metro, i baixant en Merode, arribem al Parc du Cinqantenaire, fet per a conmemorar el 50è aniversari de la independència de Bèlgica. Es pot trovar diversos museus (un de cotxes), el Palau del Cinquantanari, la Gran Mesquita i l'Arc de Triomf.

I fins aqui, el més interesant que vam veure per Brusel·les. El post següent, el dedicarem a Bruixes, una ciutat molt recomanable de visitar.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.