València (I): la Ciutat de les Arts i de les Ciències

En el mes de septembre d'enguany, vaig passar un altre cop uns dies a València. Avui en dia, destaca per sobre de tot, la Ciutat de les Arts i de les Ciències, un inmens complexe arquitectònic de disseny futurista, cultural i d'oci, amb grans espais oberts al públic i que s'estén al llarg de 2 quilòmetres per l'antic curs del riu Turia. Va ser inaugurat el 16 d'abril de l'any 1998, amb l'apertura de l'Hemisfèric.



Està format per cinc grans edificis:

El Palau de les Arts Reina Sofia, amb una alçada de 75m, està dedicat a contribuir a la difusió de diverses manifestacions artístiques i culturals com la música, la dansa o el teatre. Està format per quatre grans sales: una Sala Principal, una Aula Magistral, l'Amfiteatre i un Teatre de Càmara.

L'Hemisfèric, és un cine IMAX i un planetari. Sobre la seva pantalla semicircular de 24m de diàmetre, es poden alternar tres diferents espectacles audiovisuals: imatges de fenòmens astronòmics en el planetari, pel·lícules en el cine IMAX, i projeccions amb làser. La seva forma representa un gran ull humà obert al món, i ha sigut dissenyat per Santiago Calatrava.

El Museu de les Ciències Príncep Felip és un edifici de 40000 metres quadrats, repartits en 3 pisos, i amb una forma semblant a l'esquelet d'un dinosaure. Està dedicat a la divulgació de la ciència i de la tecnologia. Disposa d'àmplies exposicions que animen al visitant a tocar i experimentar.

L'Umbracle és un passeig ajardinat amb espècies autòctones de la Comunitat Valencia, cobert per 55 arcs metàl·lics al llarg de 320 metres. Des d'aquest passeig, es pot veure tot el complexe amb els seus edificis, estancs, passejos i les zones ajardinades.


Per últim, tenim l'Oceanogràfic, inaugurat en l'any 2002. Es un gran parc de fauna maurina, subaqüàtic i de superfície, que disposa de diferents acuaris amb més de 42 milions de litres d'aigua, realitzats amb materials acrílics especials per tal de tindre una major visió. Ha sigut dissenyat per Félix Candela, i conté un gran delfinari i un restaurant submarí.

Pels voltants, encara s'estan construïnt més edificis com l'Agora, una plaça coberta on es podran fer concerts i esdeveniments esportius i unes Torres que seran de les més altes d'Espanya.

En l'enllaç oficial http://www.cac.es/ podreu trobar informació detallada dels diferents espectacles i exposicions (durant aquells dies, estaven fent una exposició temporal sobre el Titànic) que es realitzen, així com els horaris i preus.

2 comentaris :

  1. Només he fet una petita volta per les fotos i l'informació juntament amb les de Brusel.les i he vist que ha estat una gran currada.

    Felicitats, sobretot pel temps lliure...ho trobo a faltar!

    Miquel

    ResponElimina
  2. Les primeres entrades costen de fer, però igual tardaria si ho fes en un llibre o un Video-CD. Amb els altres viatges, es relativament més senzill, al tindre els escrits ja preparats.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.