Londres (V): La Torre de Londres

La London Tower és una enorme fortalesa que va ser residència real i presó estatal. Guillem el Conqueridor ordenà la construcció, l'any 1066, de la White Tower, dins de les antiges muralles romanes. Eduard I (1272-1307) completà la muralla interior, va alçar l'exterior, i portà des de Westminster la casa de la moneda i les joies de la Corona, que avui en dia encara hi romanen i poden veure's.

Durant més de 500 anys, la Torre, va ser residència de reis i reines, sent el primer Stephen (1135-54) i l'últim en Jacob I (1603-25). Com a presó, va allotjar a personatges com Anna Bolena, Thomas More... sent l'últim presoner, en Rudolf Hess.







Ha sigut escenari de molts fets sanguinaris en la història anglesa. Reis, reines, prínceps, princeses i altres personalitats van compartir el mateix destí que espies, criminals i traidors.

Al costat mateix, sobre el Tàmesi, es troba la Tower Bridge (Pont de la Torre), un pont llevadís de 805m d'alçada, amb dos torres de 65m d'alçada, d'estil neogòtic, que armonitzen amb la Torre de Londres. En la torre nord hi ha un museu amb la història de la construcció del pont i de la seva maquinària. Construït l'any 1894, és disseny de Horace Jones i Juan Wolfe Barry.

L'últim dia, aprofitant un matí, ens varem apropar al Millenium Dome, un edifici grandiós que es construï pel canvi de mileni, obrint-se el dia 1 de gener del 2000, on s'allotja diferentes exposicions. En forma de gran carpa, la veritat es que ens decepcionà bastant entrar-hi, per les exposicions que vam trobar en el seu moment.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.