París (IX): Versalles i Disneyland

(22/01) Mitjançant un tren de rodalies, ens baixem a Versailles Rive Gauche per anar a veure el Palau i jardins de Versalles.

A partir d'un pavelló de caça del seu pare, Lluis XIV va manar construïr el major palau d'Europa. Cap al 1660, Louis Le Vau va fer la primera ampliació: una sèrie d'ales que s'extenien allargant el pati. Del costat del jardí, s'afegiren columnes i una gran terrassa en la primera planta. El 1678, Mansart afegí les dues inmenses ales nord i sud i cobrí la terrassa de Le Vau per a fer el Saló dels Miralls. També va dissenyar la capilla (1710).

S'entra per la porta principal, coronada amb les armes reals, que dóna accés al Pati dels Ministres. Al mig la estàtua de Lluis XIV, erigida per Lluis Felip, l'any 1837. A continuació ve el Pati Reial, que estava antigament separat del pati anterior per una reixa.

Després, ens trobem amb el Pati de Marbre, decorat amb marbre i presidit per un balcó daurat. En l'interior del Palau, al qual no vam entrar, destaca la Capella Reial, el Saló de Venus, la Sala dels Miralls (sala de 70m repleta de miralls on es celebraven els grans events oficials) i el Dormitori de la Reina, entre moltes altres sales.


Darrera del Palau, els inmensos jardins, dissenyats per André Le Nôtre. Entre els seus camins i arbusts geomètrics, es pot destacar el Gran Canal (escenari de moltes festes del rei), el Gran Trianon (un petit palau de pedra i marbre rosa de 1678), el Petit Trianon (petit palau de 1762 que era el favorit de la reina Maria Antonieta), la Columnata (un cercle d'arcs de marbre de 1685), la Font del Drac (on la peça central de la font és un drac daurat), la Font de Neptú...




A continuació decidim anar a Disneyland París, a 32km de la capital francesa. Amb un altre tren de rodalies, hi arribem al migdia. Recomanable tant si vas amb canalla com si no. Et divertiràs igualment en les diverses atracciones que formen part del parc.



0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.