Rio de Janeiro (XI): últimes dades

Com hem vist, Rio de Janeiro ens ofereix molta varietat i diferentes posibilitats, apart del tòpics de platja, diversió i carnaval. Amb una població de més de 6.000.000 d'habitants, es coneguda com la Ciutat Meravellosa.

Es sorprenent veure els contrastos socials del pais, amb gent que té molta cosa i altra gent que en té tant poca. No n'he parlat abans, però en molt dels llocs, es veuen, en els diferents morros les faveles, llocs on viuen la gent més pobre de la ciutat, amb edificacions il·legals i descontrol. Inclús hi ha excursions guiades a alguna d'elles, sent la més gran, la de Rocinha.

Quant a la perillositat? com a tot arreu pasa, sempre et poden atracar i robar. Recomanable no portar coses damunt de luxe o que et delatin com un turista.

L'arribada a la ciutat, serà en l'Aeroport Internacional Antônio Carlos Jobim, o de Galeão. Es troba en la Ilha do Governador, la illa més gran de la Bahia de Guanabara, a uns 20km del centre de la ciutat. Normalment, haureu de fer cua per pasar l'aduana... al voltant de 45m-1 hora, en funció del número de turistes que vinguin en l'avió. Es un aeroport gran, però a la vegada desaprofitat. Rio també disposa d'un aeroport més petit, el Santos Dumont, per a vols domèstics.

Passada l'aduana i agafades les maletes, es pot canviar les divises, per la moneda oficial del Brasil, el real. Es pot fer tant amb el dolar com l'euro. En qualsevol banc, es pot canviar, i també se us aproparan gent, en el mateix aeroport, que t'ofereixen també canviar-ho, a un millor preu (segons ells, es clar).

En gairebé tots els restaurants, també podreu observar que us carreguen a la compte, un 10%, que és la propina pels cambrers. O sigui, que ho heu de tindre en compte, a l'hora de mirar els preus dels diferents plats o menus.

La època on hi ha més gent i animació es evidentment durant el seu Carnaval. El climax de les festes són les desfilades en el Sambódromo. Està format per un carrer ben llarg i ampli, on les Escoles de Samba desfilen amb els seus vestits i carrosses de fantasia, fuit del treball de tot un any. A banda i banda del carrer, es troben les graderies on la gent pot viure en directe les desfilades.


Si voleu obtindre més informació, us recomano el següent bloc: http://ciudadmaravillosa.wordpress.com/


Temps actual en Rio:
El Tiempo Rio De Janeiro Aeroporto

Per últim, un petit mapa de la ciutat, on podeu veure on estan ubicats els diferents barris i zones que hem anat comentant:

2 comentaris :

  1. hola! sóc en jordi i m'agradaria viatjar a brasil aquest estiu! m'agradaria q hem recomenessis llocs i rutes i q m'aconsellesis xq vull anar-hi sol? m'ho recomanes? escriu-me a jordi816"hotmail.com!

    moltes gràcies

    ResponElimina
  2. T'escric al teu e-mail i et comento coses.
    Salutacions

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.