Rio de Janeiro (II): El Pão de Açúcar



En la Bahía de Guanabara, sobre una península hi ha l'altre gran postal turírica de la ciutat: el morro del Pão de Açúcar, de 396 metres d'alçada, format per pedra de granit. El nom ve de la similitut de la seva forma amb els monticles que durant els segles XVI i XVII es formaven amb el sucre pel seu enviament a Europa.

Per pujar, hem d'anar a Urca, i agafar un dels bondinhos (funiculars), mitjà de transport que va ser inaugurat l'any 1912. Realitzar per l'enginyer Augusto Ferreira Ramos va ser el primer en ser instal·lat en el Brasil i un dels primers del món. Per arribar-hi, ho farem en dos trams. El primer ens durà al Morro d'Urca, de 220 metres.



Després de passejar per aquest morro, agafem un segon bondinho que ens durà al Pão de Açúcar.



Les vistes són magnífiques tals com les platjes de Copacabana i Ipanema, el Corcovado, el pont Rio-Niteroi, entre moltes altres coses.


Per tindre més informació i els preus actuals, la web oficial és: http://www.bondinho.com.br/





Abans de marxar de la zona, podem fer un passeig pel barri d'Urca i també arribar-nos a una platja petita coneguda com la Praia Vermelha, al costat mateix del morro d'Urca. Una trilha (caminet) ens permet rodejar el morro i donar un passeig agradable, entre flora i fauna diversa.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.