Londres (I): Whitehall

Aprofitant una de les primeres ofertes que va sortir per internet, amb vols barats, viatgem cinc dies a Londres, entre els dies 18 i 22 de març, en l'any 2000.

Londres (en anglès, London) és la capital d'Anglaterra i del Regne Unit (estat format pels païssos d'Escòcia, Anglaterra, Irlanda del Nord i Gales). Fondada pels romans, al voltant de l'any 43 a.D., amb el nom de Londinium. El riu Tàmesi (en anglès, Thames) travessa la ciutat d'oest a est i la divideix en dues. Amb una població de més de 7,5 milions d'habitants, és també una de les capitals europees més cares, amb la fortalesa de la lliura esterlina (encara que està a la Unió Europea, no està integrat dins del sistema monetari de l'euro).

Londres t'ofereix moltes coses a veure: barris com Piccadilly, el Convent Garden, el Barri xinés així com infenitat de museus. Per tant, en pocs dies, deixaràs de veure'n també llocs que segur que també valia la pena.

Temps actual en Londres:
El Tiempo Londres / Heathrow Airport




Començem la visita per Trafalgar Square, una de les places més populars i cèntriques, que va ser construïda per a conmemorar la Batalla de Trafalgar, el dia 21 d'octubre de l'any 1805, on l'armada britànica guantà a les armades francesa i espanyola, davant de les costes espanyoles. Al mig, la columna de Nelson, de 55m d'alçada, l'almirall de la flota britànica.

Al voltant de la plaça trobem la National Gallery, que allotja una gran col·lecció pictòrica i la qual és gratuita, i en una cantonada l'església de St. Martin-in-the-Fields, d'estil neoclàssic obra de James Gibss. Un dels carrers que surt de la plaça es Charing Cross, d'on es calcula totes les distàncies d'Anglaterra.

Al fons, pel carrer The Mall, es pot veure Buckingham Palace, però tirem primer pel carrer Whitehall. Passem pel costat del Horse Guards Parade, que és on es troba la caballeria de la guàrdia Granadera. Passant per l'arc, es pot accedir a St. James Park.

Una mica més abaix, hi ha el carrer més conegut de la ciutat, Downing Street, on viu el Primer Ministre, en el número 10, i el Ministre d'Hisenda (Exchequer), en l'onze. El nom del carrer ve donat per Sir George Downing, soldat i diplomàtic durant el mandat d'Oliver Cromwell i Carles II. Unes portes negres impedeixen accedir-hi, com a mesura anti-terrorista.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.