Praga (III): Pont de Carles

Entre els barris de Staré Mesto (Ciutat Antigua), que ja hem conegut, i el de Malá Strana (Barri Petit), en els vessants de la zona del Castell, hi ha el Karlův Most (Pont de Carles), un pont de pedra arenisca dissenyat l'any 1357 per Petr Parlér pel rei Carles IV, després que unes inundacions va fer caure l'antic pont.

Els astròlegs i numeròlegs reals escolliren el 9 de juliol de l'any 1357, a les 5:31 del matí per tal que Carles IV en persona presenciès a la posta de la primera pedra. El número resultant 135797531, està escolpit en una de les torres del pont.

Amb una longitut de 510 metres, que creua el riu Moldava, i una amplada de 10 metres que formen 16 arcs. L'any 1657, un crucifix de bronze amb una inscripció hebraica va ser ficat en en pont; era l'únic ornament que hi havia en aquella època. La idea va agradar i avui en dia, més de 30 escultures coronen cadascú dels pilars del pont. Com a primera figura, l'any 1683, es va ficar la de Sant Joan Nepomucè, aprop del lloc on el vicari general va ser ofegat en el riu l'any 1393 per ordre de Wenceslau IV. La resta d'escultures són majoritàriament sants i santes.




Hi ha tres torres sobre el pont, dos en la zona de Malá Strana, i l'altra en Staré Mesto, més impressionant. Des de dalt, les vistes són magnífiques.



Avui el pont, és el centre turístic per excel·lència i molts músics i venedors ambulants podem trobar en el seu camí. Després de la Segona Guerra Mundial, es prohibí el tràfic de vehicles sobre el mateix.





Des del pont, també podem veure la illa de Střelecký Ostrov, a la qual podem arribar-hi, i fer-hi una passejada, abans de tornar al centre per a sopar.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.