Rio de Janeiro (V): Petrópolis

A 66km de Rio, en la zona anomenada regiao serrana, es troba la ciutat de Petrópolis, la ciutat imperial. Hi ha autocars diaris, que surten des de la terminal central d'autocars (Rodoviario), i si és té algun dia lliure, es pot anar-hi i disfrutar una mica del paissatge que ofereix l'interior de l'estat de Rio.

Una mica d'història

En el Caminho de Ouro, que duia cap a Minas Gerais, l'emperador Dom Pedro I passà una nit en la fazenda del pare Correia, la hisenda més gran de la zona. Entusiasmat amb el clima molt més amè que Rio, va decidir construir un palau d'estiu, però no va poder-se materialitzar degut a l'abdicació del mateix anys després. Anys després, el seu fill, Dom Pedro II decideix fer realitat el palau, i acompanyat d'un decret de l'any 1843, es fonda la ciutat.

Qui n'és l'origen dels emperadors al Brasil? Tot neix a finals del 1807, quan la cort portuguesa, amenzada per la invasió de les tropes de Napoleó, es refugien al Brasil. Durant aquest període Brasil perd l'estat de colònia passant a ser un regne i Rio de Janeiro es converteix en capital de Portugal durant un temps. El 1821, Juan VI torna a Portugal, per una revolució, on se li imposa una constitució que tirava cap enrera les concessions otorgades al Brasil. El seu fill, el príncep regent dom Pedro, refusa les ordres de Lisboa i proclama la independència del Brasil, el 7 de septembre de 1822, i en desembre es coronat emperador.

Què és pot veure?

Començem pel Palau Imperial (1845-64), una construcció neoclàssica senzilla de colors blanc i rosa. Amb la caiguda de la monarquia, l'any 1889, i la vinguda de la República, el palau passà a ser una escola i l'any 1943 es creà el Museu Imperial on destaca la corona de Dom Pedro II. També es pot visitar diferentes sales com la sala de visites de l'emperadriu, la sala de música, el menjador...





Ben aprop, hi ha la Catedral São Pedro de Alcântara, consagrada al patró de l'imperi brasiler. Construït en estil neogòtic francés l'any 1884, destaca la seva torre de 70 metres. En el seu interior, allotja les tombes de l'emperador Pedro II, l'emperadriu Teresa Cristina, la seva filla, la princesa Isabel i el seu marit.

El Palacio de Cristal, un model de l'arquitectura de ferro i vidre, va ser un regal del Comte d'Eu a la seva muller, la princesa Isabel. La inauguració va ser l'any 1884, i quatre anys després es celebrà un episodi crucial del Brasil: la donació de la princesa Isabel de les cartes d'alliberament als esclaus. Ella mateixa, setmanes abans hacia proclamat l'abolició de la esclavitut, una vegada heretà el tron del seu pare.



Per últim, la casa-museu de Santos Dumont, un xalet de tipus alpi-francés que el dissenyà el mateix Alberto Santos Dumont, un dels pioners mundials de l'aviació.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.