Rio de Janeiro (VI): Grumarí i la Floresta de Tijuca

Com alternativa a les platges famoses de Copacabana i Ipanema, tenim en la zona de Barra da Tijuca la platja de Barra, una de les més recomanables, i amb més de 18km d'extensió. Seguint per la carretera de les platges i una vegada passat Recreio, s'arriba a la Bahia de Grumarí.


Situat en una Area de Protecció Ambiental, ens trobem amb una zona de gran bellesa amb un contrast entre la mar blava de l'Oceà Atlàntic i el verd de la Mata Atlàntica. Destaca la platja Prainha, una petita platja molt maca, ideal pels amants del surf.



Al cor de Rio, es troba el Parc Nacional de Tijuca, un dels parcs urbans més grans del món, amb més de 3300ha. Es divideix en tres zones: la Floresta de Tijuca, de la qual parlarem, la Serra da Carioca i la Pedra da Gávea. Dins del Parc, es troba el morro del Corcovado.





Tota la zona va ser replantejada per ordre de Dom Pedro II, l'any 1861, per a refer els boscos i els manantials d'aigua que van ser destruits per les hisendes de cafès. Amb tota la bellesa i exhuberància de la Mata Atlàntica amb inmensos arbres entre rierols, grutes, cascades, té un munt de trilhas (camins) per on fer excursions, llocs de descans... Recomanable seguir les indicacions dels camins i no aventurar-se dins, ja que es pot perdre's amb la seva inmensitat.




Entre el que podem veure hi ha la Cascatinya Taunay, la Capela Mayrink, una petita església del 1860 de color rosa al mig del bosc i el Lago das Fadas.

Cascatinya Taunay

Lago das Fadas

Capela Mayrink

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.