Brasil. Búzios


A 180km de Rio de Janeiro, hi ha la població turística d'Armação de Búzios. L'atractiu d'aquesta zona són les seves platjes amb arenes fines i blanques, i aigues clares, combinat amb moltes botigues, pousadas, restaurants i ambient nocturn.





Una mica d'història


La seva posició estratègica va ser origen de moltes lluites entre portuguesos, anglesos, holandesos i francesos. En el segle XVI es convertí en un lloc d'aprovissionament pels vaixells pirates.




A principis del segle XVIII s'inicià la caça i explotació de balenes i a finals el seu port s'utilitzà pel tràfic d'esclaus destinants a la seva venda en Rio de Janeiro.

En els anys 60, es convertí en un dels destins turístics més importants del pais, frequentat per l'alta societat brasilenya i la visita de l'actriu francesa Brigitte Bardot. En l'actualitat, continua sent visitat per una gran quantitat de turistes. Així, durant la temporada alta, està tot ple, i si es va fora de temporada, sempre podràs trobar preus més econòmics. Avui en dia, hi ha arrelada una forta colònia argentina.

Els seus atractius


Tota la zona es caracteritza pel seu literal abrupte que combina bahies, platjes (més d'una vintena), illes. A l'endemà d'arribar-hi, contractem un passeig en escuna (un tipus de vaixell-veler) pel litoral nord, on veiem, entre altres coses:


Començem veient la Orla Bardot, un passeig que comunica el centre de Búzios fins a la Praia dos Ossos. Seguidament, veiem la praia Azedinha;una platja molt tranquila i ben petita amb dues formacions de pedra una en cada extrem, i rodejada de natura verge. Al costat, hi ha la praia Azeda.



La praia João Fernandes, una de les més plenes, i rodejada de cases i puosadas.


Ilha feia està deshabitada i té diferentes platges; rep aquest nom degut a què va ser descoberta per la part de farrera, on no hi ha vegetació.




Ens aturem en la praia Tartaruga, parada de tots els passejos en escuna i on dinarem; és la platja més tropical i calenta, ja que no rep les corrents fredes de l'Antàrtida. El nom ve donat per que era el lloc on les tortugues deixaven els seus ous.


Després de dinar, tornem a la escuna i ens deixen al port, que està al costat del carrer més cèntric i popular de Búzios: la Rua das Pedras. Es tot un carrer peatonal, de més de 500m d'allargada, amb un adoquinat de pedres. Es troba tot tipus de botiga, restaurants, locals nocturns...


L'últim dia, i abans de tornar cap a Rio, visitem la Praia Ferradura, una cala de mar oberta en forma de ferradura, evidentment, que és com una gran piscina natural d'aigues tranquiles.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.