Brasil. Penedo


Partint de Rio de Janeiro, a uns 170km hi ha la ciutat de Penedo, en la Sierra de la Mantiqueira, una colònia d'arrels finlandeses, on es pot passar un parell o tres de dies entre montanyes i natura. Per la nit pot fer fred, per tant es recomanable portar roba de maniga llarga.


Els primers colonitzadors arribaren a la regió l'any 1929, liderats per Toivo Uuskalio, que ficaren en pràctica, en aquesta zona, un projecte comunitari de propietat rural, basat en principis pacifistes, alimentació vegetariana i amor per la natura.



En el Clube Finlandia, s'allotja el Museu Dona Eva que reuneix més de mil objectes que van ser portats pels inmigrants. Destaca les col·leccions de nines finlandeses, les revistes i les fotografies.



Diverses cachoeiras (cascades) s'amaguen als voltants de la ciutat, entre elles les Três Cachoeiras o la de Deus, amb 15 metres de caiguda.




En el centre de la ciutat, l'atracció és el parc temàtic de la Casa do Papa Noel, en el Shopping Pequena Finlândia. Remet a una petita ciutat nòrdica, amb cases de fusta. Per tota la ciutat, es pot degustar i menjar xocolata, molt típic d'aqui.



Camí de Visconde de Mauá, en plena Serra d'Alambari, es troba paissatges tan macos com el de la foto, fet des de la terrassa d'un restaurant, al costat de la carretera.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.