El Pais Catar (I): Carcassona



En la regió del Llenguadoc, al sudest de França, es pot recorrer la història dels càtars, coneguts també con els bons homes (els practicants d'una religió perseguida, del segle X, i considerada una heretgia per l'església catòlica).



Aprofitant un pont, anem a coneixer aquesta zona els dies 13 al 16 de maig de l'any 2005. Agafem un hotel Novotel, a les afores de Narbona, a una mica menys d'una hora de Carcassona, punt inicial de la ruta...

(14/05) Eix central de la ruta, Carcassonne destaca per la Cité, una fortalesa medieval, i la Bastilla Saint Louis, la ciutat nova. Començen per la Cité Medievale, declarada patrimoni de la humanitat, formada per 2 fortificacions concèntriques que totalitzen tres quilòmetres de muralles, amb 52 torres de guaita, un camí de ronda i un fossat.

Va ser construïda sobre les runes d'una fortalesa romana, va ser en el segle XIII el centre de les creuades contra els heretges, ordenades pel Papa Innocenci III. El catarisme va ser protegida pel vescomte Ramon Trecavel, però després la ciutat va ser assetgada durant una quinzena de dies i el 15 d'agost de l'any 1209 es rendia. Al capdavant dels croats, hi havia en Simó de Montfort.

Dins d'aquesta fortalesa, trobem diferents carrerons, esglésies, places, el castell... S'entra per la Porta Narbonesa, l'únic accés posible.





La Basílica de Saint-Nazaire i Saint-Celse era l'antiga catedral de la ciutat, fins que l'any 1801 passà a ser la de Saint-Michael en la Bastilla.





El Castell Comtal (segles XI-XIII):



La visita dins del castell et porta pels jardins de l'Hotel de la Cité, avui en dia un hotel de luxe, que es va construïr sobre l'emplaçament de l'antic Palau episcopal. També es passa pel Teatre, amb capacitat per a 5000 persones, disposat en una plataforma en forma de ventall.



La conservació de la ciutat ve donat en gran part per l'arquitecte Viollet le Duc (segle XIX) que va intervindre en vàries ciutats, per tal de mantindre viva la història i monumentalitat de diferents llocs.



El Pont Vieux (s. XIV), era l'únic vincle que hi havia entre la ciudadela i la Bastida.




La Bastide Saint Louis, va ser construïda a l'altra part del riu Aude, pel rei Lluis en l'any 1260, segons un plànol quadrangular. Conté diferents edificis monumentals com la Catedral, la Porta dels jacobins... on s'hi pot fer una passejada, esperant que es faci fosc per a veure la fortalesa iluminada...

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.