Brasil. Paraty (II)

A 2 quilòmetres del centre, es troba el Forte do Defensor Perpétuo (1703). Es l'únic que es conserva dels set que protegien la població en la època de les invacions pirates. Allotja, avui en dia, el Museu d'Arts Populars i de Tradicions, i es té una vista magnífica de la bahia de Paraty.



La ciutat disposa de diferentes agències de viatgesm que et permet fer moltes excursions diverses. Agafem una en la qual ens porta durant el matí i a dinar a la Vila de Trindade, a 25 quilòmetres de Paraty i ubicada entre la frontera dels estats de Rio de Janeiro i Sao Paulo. Es un petit poble de pescadors que destaca pel seu encant natural. En la època colonial, era el port usat pels pirates per atacar les naus de Paraty. Està plena de platges salvatges, molt freqüentades pels amants del surf.

Arribat a la praia do Meio, on hi ha la majoria de bars, per a poder fer un mos o prendre alguna beguda, es pot anar cap a Cachadaço, o amb una barca o a peu. A peu, es passa per la praia do Caixadaço, una platja d'arena blanca deserta, i per un camí de pedres i terra, amb tobogans, dins de la selva i paral·lel al mar, s'arriba després d'uns vint-trenta minuts a la Piscina do Caixadaço on grans pedres volcàniques retenen l'aigua del mar, formant una piscina d'aigua calma i cristal·lina.




Després de dinar, i abans d'entrar a Paraty, a uns 9km en direcció a Cunya, parem en el Parc Nacional Serra da Bocaina. Guardant la entrada del camí cap a la Cachoeira do Tobogã, es troba l'Igreja Nossa Senhora da Penha.




La Cachoeira do Tobogá, coneguda també com la Cachoeira da Penha, destaca per la seva piscina natural, amb una gran pedra llisa que fa les funcions d'un tobogan.






Aprop, en ple parc nacional, es troba el Caminho do Ouro, un camí construït pels esclaus entre els segles XVII i XIX, a partir dels vells camins dels indis guainazes. Unia Rio de Janeiro, São Paulo i Minas Gerais, durant la època en què Paraty era el port d'exportació de les riqueses de Minas Gerais. El camí ofereix nombroses vistes del mar i de la ciutat, caxoeiras on prendre banys refrescants i altres alicients. Es una excursió apart per fer un altre dia, però no la vam fer per manca de temps.



Per acabar la excursió, fem un parada en un alambique on t'expliquen la forma de fer la cachaça, una beguda alcohòlica típica del Brasil.






Apart de tot l'esmentat, Paraty ofereix moltes excursions diverses, per les illes, per la bahia i pel voltant, però un parell de dies no hi dóna per més. D'anada i/o tornada cap a Rio de Janeiro, es passa per Angra dos Reis, un lloc turístic i molt recomanable de veure, però que no he visitat.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.