El Madrid medieval, literari i modern

La ruta del Madrid medieval s'inicia sortint de la Plaza Mayor. En la part oest, hi ha la Plaza de San Miguel, presidida pel Mercado de San Miguel, una estructura de ferro i vidre de principis del segle XX.


En la Plaza de la Paja, hi ha la Capilla del Obispo, obra del segle XVI, d'estil gòtic. En la Plaza de San Andrés, hi ha l'església del mateix nom.



La zona de les Cavas era en temps de la reconquesta els fossars que rodejaven les muralles cristianes. Actualment, hi ha una gran quantitat de tallers, posades i restaurants. En la Plaza España, hi ha l'edifici homònim, d'oficines, i el conjunt escultòric d'homenatge a l'escritor Miguel de Cervantes.












La ruta del Madrid literari et pot portar-te a veure el Teatro Calderón (1915), la plaza de Santa Ana amb el Teatro español i l'Hotel Reina Victoria (1916) on destaca els seus miradors acristallats i la torre amb el seu far esfèric. En el carrer Lope de Vega i concretament en el Convento de las Trinatarias es troben les restes de Cervantes. Aprop, en el carrer de Cervantes, es poden veure les cases on van viure tant el dramaturg Lope de Vega com el mateix Cervantes.

Del Madrid modern, només vam tindre temps de veure les Torres Kio, en la Plaza Castilla, que conformen la Porta d'Europa. Amb una alçada de 114 metres i 26 plantes, estan inclinades 15º respecte a la vertical. Aprop, en la Fundación Canal, acollia aquells dies una exposició sobre els guerrers de Xi'an.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.