Amsterdam (V): El Boulevard Arena i els Coffeeshops

El Boulevard Arena

Estem de nou a Amsterdam, i decidim anar a veure el camp de l'equip de futbol de l'Ajax, l'Amsterdam Arena. Agafem el metro, que hi ha davant de l'Estació Central, i concretament la línia 54, en direcció al Biljmer Arena, una de les estacions més importants de la ciutat, on circula el metro i tren.






Sortim de l'estació, i al costat mateix es troba l'Arena Boulevard, en la part oest hi ha el Heineken Music Hall, un pavelló de concerts i tot tipus d'espectacles, i el complexe de cines Pathé Arena.




En la part est, el centre comercial més gran d'Amsterdam: l'Amsterdamse Poort. Dinem en un modern bar-restaurant, que es troba al mig, en un edifici rodó.



Després de dinar, ens dividim entre la gent que va al centre comercial i als que anem a veure l'estadi de futbol. Rodegem l'estadi, fins veure on venen les entrades (10,50€ + 6,50€ (si vols veure els vestuaris)). La visita guiada comença a les 16:30h, i encara tenim 30m per a veure el Museu de l'Ajax. La venedora dels tiquets ens acompanya a una porta, pel qual accedim al Museu del club més important dels Païssos Baixos i un dels grans de l'èlit europeu.

Fundat el 18 de març de 1900 per Floris Stempel, Carel Reeser i els germans Han i Johan Dade, l'Ajax es conegut pel seu futbol vistós i la seva cantera, de la qual han sortit grans jugadors: Cruyff, Neskens, Krol, Van Basten, Bergkamp... La seva època més brillant, va ser la dècada dels 70 quan guanyà tres vegades seguides la Copa d'Europa, amb un equip comandat per Johan Cruyff.

Naturalment, en el museu trobem les copes més representatives que ha guanyat el club des dels seus inicis. I a les cantonades, dos dels jugadors més significatius de la història de l'Ajax: Johan Cruyff i Marco Van Basten.



Sortim del museu, passant per un mural de fotos dels jugadors de l'equip que han jugat amb la selecció nacional orange, passant per la botiga oficial del club, i a l'hora, comença el tour guiat per l'Amsterdam Arena, que va ser inaugurat oficialment el 14 d'agost de 1996, en un partit que va enfrontar l'Ajax i l'AC Milano, en una cerimònia presidida per la reina Beatriu I.

Amb una capacitat d'una mica més de 51.000 espectadors, és el primer estadi d'Europa que disposa d'un sostre retràctil. Està format per dos panells replegables, que poden tapar l'estadi en uns 18 minuts. També conte amb un gran número d'aparcaments, a sota de l'estadi, unes 12.500 places, i per sota, inclús passa una carretera.

La visita dura al voltant d'una hora, i pujarem i baixarem diferents cops per anar veient racons puntuals de l'estadi. Comencem per la gespa, la qual es troba arropada, la meitat del cap, per potents focus de llum, per a mantindre la gespa en bon estat. Aquí et fan una foto oficial, per part d'un encarregat, que pots comprar-ne a l'acabar la visita...


El nom d'Ajax ve de la mitologia grega, i significa un guerrer, destre en el combat. D'aqui deriva el nom d'ajaccied (llancers) amb els que són coneguts els seus jugadors.




Pugem fins a un dels palcs vip que hi ha... on els convidats tenen de tot, i poden disfrutar d'uns seients de primera línia...


Seguidament anem a la sala de control, el cervell de l'estadi, des d'on es pot contemplar i controlar tot el que passa en un dia de partit/show...





Anem a la part alta de l'estadi, des d'on podem veure i seure'ns des del seient més alt...




Passem per la sala de premsa, on l'entrenador i directius fan les seves declaracions. Els seients pels periodistes són cadires no fixes... Al costat, un bar pels periodistes...



A continuació, veiem una zona reservada pels jugadors de l'equip local, on poden menjar, jugar, descansar, passar l'estona amb els seus, i que normalment usen abans dels partits...



Passem pels dos vestuaris, primer el visitant, i després el de l'Ajax, on veiem per fora com són... i sortim de nou al camp, a l'igual que fan els jugadors en hora de partit... i acabem seguidament la visita.



Els coffeeshops

Tornem cap al centre, on fem temps per anar a sopar, i abans de tornar cap a l'hotel, entrem en un dels nombrosos coffeeshops, un dels grans atractius pel jovent que visita Amsterdam. Es tracta d'establiments, que tenen permís de les autoritats, on es ven i consumeix marihuana, de manera controlada i en petites quantitats. Els locals tenen tota una sèrie de requisits que han de complir escrupolosament, com no vendre alcohol, no vendre a menors de 18 anys... Són llocs tranquils, on la gent va a la seva i amb música d'ambient... I tornem a l'hotel, acabant així aquest dia.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.