Antiga fàbrica Damm


(Dimecres 06/04/2011) L'espai que ocupava l'antiga fàbrica de Damm va ser completament rehabilitada, i tots els dimecres ofereixen visites guiades gratis d'aquesta edifici que es troba en el carrer Rosselló número 515 de Barcelona. Es reserva hora a través d'un telèfon, i t'has d'acreditar mitjançant DNI per poder accedir a les instal·lacions cerveseres.



August Kuentzmann Damm s'instal·là a Barcelona després de marxar de la seva Alsàcia natal, amb motiu de la guerra entre França i Prússia. Després de fundar el 1872 la cerveseria Camps i Kuentzmann, la feina que sempre havia fet, s'instal·la pel seu compte al carrer de Viladomat, el 1876. Es el naixement de Damm com a marca. Sota el símbol de l'estrella, es va iniciar la comercialització de la cervesa Strasburger. En 1905, s'inaugurà les instal·lacions on estem ara, coneguda com l'Antiga Fàbrica Damm, anomenada llavors La Bohemia, i cinc anys més tard es constitueix la S.A. Damm. Aquesta fàbrica va ser la factoria principal de la companyia fins al 1992, quan passarà a ser la seu administrativa central.




Ultimament el lloc es conegut ja que davant de la fàbrica es realitza un dels concerts de més èxit de la festa major de Barcelona, durant la Merçè. També alguna de les seves sales es pot llogar a empreses o particular que ho demanin, per a celebrar qualsevol mena d'event.





En el soterrani hi ha l'exposició Una Estrella des de 1876 (la publicitat d'una cervesa, història d'un pais), on fem un viatge de més d'un segle amb una pila d'objectes de tot tipus i la seva relació amb moments històrics del darrer segle a Catalunya com fotografies, documents, ampolles, gots, taps de suro, cartells, anuncis...




Un audiovisual, una vegada vam pujar del soterrani, ens explica una mica la història de la companyia i la seva expansió mundial que ha tingut. Es té previst que el museu ocupi part de les diferents plantes que té l'edifici, però no se sap encara quan això serà posible o quan acabaran. Si s'ha visitat les espectaculars instal·lacions de la Heineken, en Amsterdam, o de la Guinness, en Dublin, no t'has d'esperar el mateix aquí, però no es perd res visitant aquest espai emblemàtic de casa nostra. La visita s'acaba amb una degustació d'alguna cervesa, en el petit bar que hi ha.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.