Riviera Maia. El complex Grand Palladium

El Grand Palladium Kantenah Resort & Spa és un dels cinc complexes que formen part del Grand Palladium, que pertany al Fiesta Hotel Group, i que estan tots junts i integrats. Dividit en tres parts, els hotels estan agrupats de dos en dos, tenint a l'esquerre (sobre el planol) el Kantenah i el Colonial (a partir d'ara K/C) i a la dreta, el Riviera i el White Sand (R/W). El cinquè hotel, The Royal Suites Yucatán, on només permeten l'admissió d'adults, l'accés és exclussiu pels seus hostes. Cada hotel té el seu propi lobby (recepció); així en cada una de les dues zones hi ha dos lobbys, separat per pocs metres. En cada zona hi ha instal·lacions comuns com una piscina principal, una barra humida, un gran restaurant buffet, un altre més petit amb terrassa al costat de la piscina, un teatre i diversos restaurants temàtics.


Situat a primera línia de mar, entre Playa del Carmen (a 31km) i Tulúm (a 33km), al costat de la Carretera Federal Puerto Juarez-Chetumal (307), es troba envoltat de jardins amb una exhuberant vegetació tropical i chuck té (manglars), que són boscos d'arbres que s'anomenen mangles, que poden creixer en l'aigua o aprop d'ella, i que resisteixen les altes salinitats i els canvis de les marees. Es desenvolupen al voltant de les costes tropicals i proveint de nutrients als esculls, servint de refugi als peixos, aus i reptils. Tant en el tronc com en les branques són habitades per espècies terrestres d'insectes i petits mamífers. També formen una barrera natural que amortigua la força de tempestes i huracans protegint a la costa de l'erossió marina.


Envoltat d'aquesta vegetació, podrem trobar pels diferents camins i senders a les villes, piscines i lobbys, tota mena d'animals, sent els més freqüents les iguanes de diversos tamanys. També hi ha uns estanys amb flamencs i amb cocodrils.L'habitació era del tipus deluxe standard, i en el Kantenah estan distribuïdes en diverses villes. Ens toca l'habitació 4109, que està en la primera villa (41) i a pocs metres de la recepció. Amb una petita terrassa, que dóna vista a la vegetació, disposa d'un minibar (amb aigües, cerveses, coles i taronjades) que en principi abasteixen cada dia, i d'una caixa forta. El llit era molt gran, i també disposava de planxa i la seva respectiva taula.Un trenet i vehicles, del tipus que et trobes en els camps de golf, et permeten anar d'un lloc a altre del resort, deixant-te en els diversos lobbys, en les instal·lacions esportives i spa, i altres que et passen a buscar-te per les villes més llunyanes per apropar-te als lobbys. Si es vol caminar i/o fer exercici, també pots anar pels seus senders i ponts, per anar als diferents llocs del Grand Palladium.


En cada lobby, hi ha grans columnes i una estructura creada amb materials naturals com la fusta, la pedra i fulles de palma. Estan decorats amb diverses escultures d'estil maia, dibuixos autòctons en el pis i plantes. Davant per davant de les recepcions, hi ha uns bars, que aprofitarem per les nits, abans de sopar, mentre esperes que et cridin en algun dels temàtics, i després de sopar per digerir-lo abans d'anar a dormir. En els lobbys hi ha connexió a Internet gratis mitjançant les xarxes Wifi. Si es vol connectar des de les habitacions, s'ha de pagar.Al costat dels lobbys del Colonial i del Riviera, hi ha uns teatres (això si, sense butaques, sino cadires de plàstic) on cada nit fan espectacles diversos (en el Colonial, al voltant de les 21:15h i en el Riviera, a les 22:15h). Quan acaben els espectacles, en els mateixos lobbys música en directe amenitzen la vetllada.
Un llac artificial envolta la piscina principal i part dels lobbys del R/W, i que es pot recorrer en un petit vaixell, en un passeig d'uns 15-20 minuts.


Si vols casar-te aquí, ho pots fer en la capella Nuestra Señora de las Nieves, una construcció amb la façana de color groguenc, inspirada en l'estil colonial espanyol. En diumenges i festius especials es celebren mises catòliques.

Les piscines

Hi ha dues grans piscines (albercas s'anomenen aquí) en cadascuna de les dues zones. La del K/C és més profunda (1,60cm) que la del R/W Sand (1,20cm). Tenen una barra humida, dos petits jacuzzis entre columnes i tombones submergides. En un dels costats d'aquestes piscines hi ha unes casetes d'animació on a diverses hores organitzen jocs, clases de balls... Darrera de les barres humides hi ha un restaurant buffet, que no és tant complet com la resta de restaurants (El gran Azul en la zona K/C i La Laguna en el R/W).Aquí també es troben les casetes on pots aconseguir les tovalloles que pots fer servir tant aquí com en la platja. Amb el check-in et donen una tarjeta que has de deixar per aconseguir-ne una, i quan la tornes, et tornen la tarjeta (pots canviar-la tantes vegades com volguis). Al finalitzar la teva estada, has de tornar la tarjeta.També hi ha una sèrie de piscines més petites on només poden accedir majors de 18 anys. Una en la zona R/W, al costat de la piscina principal, que es comunica per un pont, i dues en la del K/C: una entre les villes, al mig dels manglars, del Kantenah i l'altra entre les del Colonial. També hi ha algun petit jacuzzi i tombones submergides.
Apart hi ha una piscina d'aigua salada, entre pedres, al costat del Mar Carib, les aigües de les quals omple aquesta piscina. S'anomena Las Rocas i nades acompanyat de petits peixos. Hi ha tombones situades a diverses alcades i llits balinesos.
La platja


La platja de Kantenah, d'arena blanca, es accessible per qualsevol de les dues zones. La zona que està més bé és la de l'esquerre, a l'alçada dels complexes del K/C. A la dreta, passant la zona on hi ha la zona d'activitat aqüàtiques, la platja és més rocosa i amb més algues. Al final, hi ha el bar Punta Emilia, i al costat, un capitoli de bodes.Caminant cap a mà esquerre, hi ha una zona acordonada on les tortugues aniden durant els mesos d'abril a octubre. Dues espècies aniden aquí: la Caretta caretta (tortuga Caguama) i la Chelonia mydas (verda o blanca), i poden depositar cada femella entre 100 i 120 ous.Per tota la platja, hi ha hamaques, tombones i tauletes, on deixar els gots de les begudes i combinats, que pots agafar dels dos bars de la platja. L'aigua és molt clara, i pots nedar envoltat de diverses espècies de peixos, i fer snorkel tranquilament.

Els restaurants

Estan distribuits per a les dues zones, i dividits en dos tipus: els de bufet, on pots esmorçar, dinar i sopar amb gran varietat de plats i cuina en viu (cada nit el bufet és temàtic i van variant: italià, mexicà, espanyol...), i els temàtics que només obren per les nits per a sopar.

Quan als bufets tenim (no sempre estan oberts tots al mateix temps):

El Tikal (K/C): el restaurant més proper des de la nostra villa i un dels que primer provem per anar a esmorçar.


La Hacienda (K/C) amb una àmplia varietat de plats internacionals per esmorçar, dinar i sopar. Va ser l'únic bufet que vam provar per a sopar, ja que el primer dia vam arribar bastant tard, i no vam poder començar a provar els temàtics.
El Gran Azul (K/C), al costat de la piscina principal, ofereix una varietat de plats de bufet italià. No hi ha tanta varietat com en els altres, però sortint de la piscina pots accedir-hi de forma ràpida. En els altres bufets també es permet l'entrada amb banyador i camiseta, però no hi pots entrar mullat.
El Kabah (R/W), amb varietat de plats italians i mexicans, cuina en viu. Un altre bon lloc per anar a esmorçar i dinar.


La Laguna (R/W), sota una enorme palapa, ofereix vistes de la piscina principal i del llac, amb varietat de cuina internacional i italiana de bufet. No el vam provar.

Per esmorçar hi ha gairebé de tot: apart dels sucs de màquina, pots trobar sucs naturals de diferents sabors fets al moment (com taronja i pinya, liquiat de plàtan...), bolleria diversa, cansalada, ous, petites peces de pollastre arrebossat, biquinis, formatges, iogurts...

Per a dinar, sol haver pasta, pizza, cuina en viu on et poden fer una hamburgessa (de peix, de carn o pollastre), pollastre, peix, nachos, tot tipus d'amanides, gran varietat de dolcos i gelat (que precissament no és el millor que hi ha). L'aigua que t'ofereixen durant els menjars, d'una gerra, la produeixen en el mateix Palladium, que disposen d'una planta de tractament.

Els restaurants temàtics obren per la nit i només s'havia de reservar (el dia abans per si volies tenir una possibilitat) en el japonès Sumptuori i en el Punta Emilia, que estàs a la platja i que és a base d'arrossos i peix (en el menu hi ha també un plat de carn). Pels altres, només calia presentar-se al lloc, i si havia lloc entraves i en cas que hi hagués llista d'espera, et donen una mena de busca, deixant la clau de l'habitació, que t'avisa amb unes llums vermelles i vibrant, quan hi ha una taula disponible. El temps màxim d'espera que vam haver de fer va ser d'una hora si fa no fa, que pots aprofitar per a seure al lobby proper i prendre quelcom tranquilament. Cada dia romania tancat un o dos, en sentit rotatori.

El sistema era el mateix per a tots: un primer plat a base d'amanides i sopes que podies triar del bufet, i el plat principal d'una carta que havies de tirar, i finalment un postre d'una varietat de cinc.

Per poder entrar, exigeixen als homes que vagin sense camisetes de tirants ni pantalons curts. Amb uns texans i una camiseta normal, s'hi pot accedir. Amb les dones, no hi ha aquest control tan rígid.El Mare Nostrum (K/C) que, com es pot deduir pel nom, ofereix una carta amb especialitats de la cuina mediterrània.


El restaurant Sumptuori (K/C), de cuina japonesa, ofereix l'opció de sentar-te al costat d'alguna de les planxes on el xef et cuina en viu per als comensals de la taula. Es necessita reservar almenys el dia d'abans.La Adelita (K/C) és el restaurant de temàtica mexicana amb una àmplia selecció d'autèntics plats regionals i nacionals. Recomanable els tacos i les fajitas.

El Dorado (K/C), on pots gaudir de delicioses carns, als diferents punts i sales diverses. Recomanat pels carnivors.

Rodizio (R/W) (brasiler): el primer temàtic que vam provar i el més fluix de tots. Funciona com els altres rodizios on mentre deixes l'avisador en verd els cambrers et van oferint i portant carns, fins que fiques el vermell per a parar i passar al postre. Les carns eren unes vuit i eren xai, porc, gall dindi, saltxitxa, conill, picanya... i algunes d'elles deixaven que desitjar.
El Ribbs & More (R/W) ofereix especialitats a la graella, en l'estil americà barbacoa BBQ. Els entrepans d'hamburgueses estan molt bons.
El Porto Fino (R/W) és el restaurant italià, amb un disseny elegant, parets de pedra, terres de marbre i detalls de ferro forjat. Si vols un bon plat de pasta, aquí el pots trobar.


Per últim, en el qual no vam anar, va ser el Bamboo, el restaurant xinés.


Els bars

En cada lobby i piscina hi ha un bar. Apart, hi ha dos, que funcionen les 24 hores i que es troben en la platja on apart de begudes també ofereixen menjars en qualsevol hora: el Beach Bar (K/C) i el Punta Emilia (R/W), aquest últim excepte unes hores de la tarda/nit, quan funciona com a restaurant temàtic.

Tots tenen la mateixa carta de combinats amb/sense alcohol: mojitos, caipirinhas, daiquiris i molts d'altres.


En el lobby del Kantenah hi ha també uns bars més específics com el Churchill i el Hemingway, que obren a hores determinades de la tarda, i que no vam entrar. En el del Colonial hi ha el Sports Bar, dedicat al món de l'esport i amb billars i futbolins, i que disposava d'una pantalla gegant i diferents televisors, on emeten programes i esdeveniments esportius.

Si algun dia t'has d'aixecar aviat per a fer una excursió, i a l'estar tancat encara els bufets, en les barres dels bars dels lobbys, deixen a primera hora del matí, quelcom per esmorçar com sucs, cafès i dos o tres varietats de pastes petites.


Altres

Com a gran resort disposa d'unes instal·lacions amb un centre de spa & wellness, que ni vam entrar, de lo bé que s'està en les piscines i a la platja. Al costat del spa es troba les instal·lacions esportives amb camps de futbol, pistes de tenis i també amb un minigolf.

A l'entrada dels lobbys hi ha personal de l'hotel que apart de portar-te la maleta a l'habitació, al fer el check-in, també s'encarrega del trasl·lat entre les villes del mateix lobby. Al seu costat, també podrem trobar una taula de preus oficials dels taxis amb les diverses destinacions (no asustar-se... els preus estan en pesos mexicans, encara que com es pot veure, molt més barat viatjar amb el transport col·lectiu que passa per la carretera federal).


En cada una de les zones hi ha una sèrie de petites botigues on comprar souvenirs, begudes, equipament de snorkel i un minisupermercat, per si necessites quelcom.


Pàgines oficials:
http://www.grandpalladiumkantenahresort.com/
http://www.fiestahotelgroup.com/es/hoteles/destinos/america/mexico/riviera-maya/grand-palladium-kantenah-resort-spa/


Tornar a entrada inicial

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.