Maison Forte de Reignac

Construït a peus d'un precipici que domina el riu Vézère, la Casa fortalesa de Reignac és un castell troglodita únic en el Périgord que es conserva de forma intacta. Edificat en el segle XV i ocupat des de la prehistòria, va obrir les seves portes al públic en abril del 2006, i alberga en el seu interior una àmplia gama d'objectes de col·lecció que van des de la prehistòria fins al Renaixement, passant per l'Edat Mitjana. El tema de la tortura s'aborda al final de la visita, al costat de la casa fortalesa, amb tota una pila d'instruments que retrata la terrible història de la crueltat humana.

Maison Forte de Reignac

Aquest recinte no només era una poderosa guarida penjada de la falda del precipici, sinó també el centre d'unes terres en les que el senyor vivia envoltat de la seva família i servents. La seva situació permetia tenir una terrible i àmplia potència de foc en cas de setges, i les seves coves superiors formaven un refugi gairebé inexpugnable.

Maison Forte de Reignac

La visita s'inicia per la cuina, un lloc dominat per una gran xemeneia, i on els criats menjaven, i que també servia com habitació per a la cuinera i els seus ajudants.

Maison Forte de Reignac

Seguidament s'entra per unes coves inferiors on van viure centenars de segles abans els homes prehistòrics deixant diverses empremtes de la seva estada.

Maison Forte de Reignac

Tornem a la fortalesa, i entrant en la sala gran, que feia les funcions de menjador. El terra de l'habitació està feta amb petites pedres calcàries anomenades pisé, unes 250 per metre quadrat i tenint en compte que la sala és de 70m2 ens trobem que hi ha unes 1.700 en tot el conjunt.

Maison Forte de Reignac

La següent sala és un dormitori on per la pobresa del mobiliari i el poc confort que hi havia es pot veure que aquí dormien servidors de tota classe.

Maison Forte de Reignac

Pugem per l'escala per arribar a la sala dels grans homes, on es celebraven festes i diversos esdeveniments, el que no impedia que la vida quotidiana es desenvolupés en ella.

Maison Forte de Reignac

Maison Forte de Reignac
Passem per diverses sales i tallada en la roca trobem la capella, un petit oratori que permetia apropar-se als senyors de la fortalesa a Déu.

Unes noves escales permet pujar a les terrasses superiors de la fortalesa, en les quals també trobem una cova. Totalment inexpugnable pels atacants, els defensors tenien en les pedres de riu una arma per a defensar-se.

Maison Forte de Reignac

Seguim les indicacions, baixant per les escales per les quals havíem pujat prèviament, per trobar-nos amb el dormitori de la baronessa, ricament decorat amb mobiliari de l'època.

Maison Forte de Reignac

I sortint de la fortalesa, al costat de la botiga de records, tenim l'exposició sobre la tortura, la inquisició i la pena de mort, on es tracta de la manera amb la qual es feia justícia abans de 1789 i més àmpliament sobre els sofriments infligides als presos.

Maison Forte de Reignac

| 24620 Tursac, França | Preu entrada 2015: 7,80€ | www.maison-forte-reignac.com |

Anar a: El Perigord
0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.