Saint-Léon-sur-Vézère

El petit poble de Saint-Léon-sur-Vézère està inclòs dins de la llista de "Les Plus Beaux Villages de France" i com indica el seu nom, està situat en un dels meandres del riu Vézère.

Saint-Léon-sur-Vézère

El lloc ja va ser ocupat des de l'Antiguitat, com demostra la seva església que està erigida sobre basaments gal·loromans que són visibles des del costat del riu. Coberta per una teulada de pedres planes, l'església romànica del segle XI dedicada a Santa Leòncia, de planta cruciforme, acaba en un absis amb una volta de quart d'esfera emmarcada per dos absidioles.

Saint-Léon-sur-Vézère

 Tant les voltes de l'absis com de l'absidiola sud mostren frescos de diverses èpoques. És una de les esglésies més antigues del Périgord i està considerada com una de les més maques de la zona.

Saint-Léon-sur-Vézère

Al costat de la carretera, hi ha el castell de La Salle, erigit enmig d'un parc, que presenta una torre de l'homenatge quadrada del segle XIV amb una teulada de lloses.

Saint-Léon-sur-Vézère

Darrera, es troba el castell de Clérans, del segle XVI, que no vam poder-lo veure al desconèixer de la seva existència. Franquejades per torres i torretes emmerletades coronades per penells es troba a la vora del Vézère.


Anar a: El Perigord

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.