El parc del castell de Campagne

Campagne, encreuament de camins de les valls de la Dordogne i del Vézère, és un petit poble on podem trobar cases antigues restaurades, una església d'estils variats i sobretot el seu magnífic castell, restaurat en el segle XIX, envoltat per un gran parc dominat per un massís rocós. Al costat d'aquest penya-segat resten encara les restes d'una fortalesa i un poble troglodita.

Parc i castell de Campagne

Parc i castell de Campagne

Des de la prehistòria el lloc de Campagne era ocupat per l'home, trobant-se restes d'ossos i utensilis. El nom de Campagne apareix per primer cop en 1160 en un manuscrit de l'abadia de St-Sauveur, on es menciona a una tal Pétronelle de Campanha. El nom es transformaria al voltant del 1360 en Campania, després en Campanya i finalment en 1687, en Campagne.

Parc i castell de Campagne

Tocant al parc es troba l'església de Campagne, estretament relacionada amb el primer castell construït durant el segle XII i del qual no queda cap rastre. Els senyors de Campagne es feren enterrar en el cor de l'església.

Església de Campagne

Durant la Guerra dels Cent Anys, el castell passà per mans franceses i angleses, segons les aliances del moment. En 1427 es cremat parcialment pels anglesos i l'església parcialment destruïda. A la fi de la Guerra, el castell es reconstruït i fan construir una capella funerària al costat sud de l'església, esdevenint la capella del castell, amb la porta d'entrada particular donant al parc.

Parc i castell de Campagne

El parc, redissenyat entre 1852 i 1862 sota les influències dels jardins d'estil anglès, és travessat per un corrent amb estanys, cascades i petits ponts amb balustrades. L'entorn boscós presenta exemplars remarcables que estaven en voga durant aquell segle com cedres, sequoies o plàtans, entre altres.

Parc i castell de Campagne

Els grans terratinents van ser sovint impulsors del desenvolupament de l'agricultura. Un d'ells va ser Raoul de la Borie (1821-1882), marquès de Campagne. La gent que treballava per a ell vivien en les comunes, un edifici amb una llarga façana lineal. La seva arquitectura destaca per les seves proporcions, la funcionalitat dels seus espais i la sobrietat de les decoracions limitades amb claraboies en els alerons del cos central.

Parc i castell de Campagne

Parc i castell de Campagne



Per les escales del Camí de les Dames, format per 139 esglaons i 22 metres de desnivell, s'arriba a unes coves amb les restes d'una fortalesa i d'un poble troglodites.

Parc i castell de Campagne

Anar a: El Perigord





0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.