La Festa Major de Gràcia (2009)

Un any més, el barri de Gràcia celebrà la seva festa major, del 15 al 22 d'agost. Amb motiu del 50è aniversari de la Nova Cancó, moviment musical català que va sorgir a finals del 60 i inicis dels 70, algun dels carrers adornats, característica d'aquesta festa, ha estat dedicat a aquest fet.Començem la visita pels carrers guarnits...El carrer Verdi, guanyador del primer premi, transformat en un enorme castell de paper per a recrear una taverna medieval, on destaquen les llums, els escuts i blasons sota un fons de color groc. També ha guanyat el premi a la millor portada, una muralla d'uns 6 metres d'alçada feta amb blocsde diaris reciclats, i a la millor il·luminació... Aquest carrer és un dels habituals en guanyar el primer premi, i enguany ha tornat a vençer enfront dels altres carrers.

El carrer Providència ha triat el tema de Halloween, amb bruixes, calders, ratspenats, fantasmes...

La Plaça Rovira i Trias ha dedicat el seu guarniment a Una de pirates, i el que es pot veure està relacionat amb el món de la mar i tot allò que en ella es pot trobar.

El carrer Joan Blanques de Dalt va guanyar el tercer premi, amb un homenate a la cançó de Joan Isaac, Tot és fràgil, on es pot realitzar un passeig per espais fràgils, delicats, sensibles com la llum dels capsvespres d'abril que claregen les nits de primavera, com els escrits en les parets que ploren la història, com la bellesa amagada en un poema... També han celebrat els 30 anys de Festa Major continuada del seu carrer.

Seguidament ve el carrer Joan Blanques de Baix, dedicada al conte de la caseta de xocolata, on trobarem el bosc on van ser abandonats en Hansel i na Gretel, els arbres amenaçants, fins arribar a la casa de xocolata, la trampa on la bruixa atreia als nens, per després, cruspir-se'ls.


En el carrer Bruniquer, una Alicia de quatre metres d'alçada presideix el guarniment inspirat en el conte de Lewis Carrol: Alicia en el pais de les meravelles.

El carrer Perla, que es presenta aquest any, ens ensenya els problemes del barri: l'habitatge, la circulació, la inseguretat...
El carrer Puigmartí, dedica el seu guarniment al món del raïm...El carrer Tordera guanya per tercera vegada en cinc anys, el segon premi, convertint tot el carrer un tramvia, amb la seva cabina i volant, les seves llums, la corda per a tocar el timbre per poder demanar la propera aturada...En el carrer Progrés ens endinsem dins d'un habitat de monstres mitològics: una gorgona, un centaure, un minotaure, una au fènix...


El carrer Llibertat participa amb el lema Mil grues per la pau...
El carrer Fraternitat està dedicat a l'evolució de l'univers, des del big bang fins a l'aparició de la vida humana...

Arribem a la Plaça Rius i Taulet, o Plaça de la Vila, guanyador dels premis al millor detall artístic i de la reutilització...


En el carrer Mozart ens endinsem dins del món de l'aventura i de les atraccions... benvinguts a Mozartventura... on podrem disfrutar de les emocions, vivències, sensacions i canvis d'un parc d'atraccions amb la muntanya russa, la nòria, tastar les llaminadures i una pila de coses més...
Finalment, entrarem dins del bosc de la plaça de Sant Miquel...** Les fotos van estar preses el dia 19/08/2009 i les corresponents als programes dels carrers, de la web oficial de la festa http://www.festamajordegracia.cat.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.